Bajnokavatás (képgalériával)2015. szeptember 20. (vasárnap) 18:42 - Sportnews/3693_0_300.jpgA kazincbarcikai Hacsi Ákos nyerte meg az Ózd Kupát, így 2015-ben Ő lett Borsod Mountain Bike Bajnoka. A Bíben-völgyben megrendezett futamon Kovács „Pityikusz” István a második helyen végzett, így az abszolút értékelésben is ezüstérem jutott az Ózdi Kerékpáros Egyesület versenyzőjének. A helyi klub vezetői idén is próbálták úgy kijelölni a pálya nyomvonalát, hogy az XCO szakággal most ismerkedők is biztonságosan végig tudtak rajta hajtani.

A borongós vasárnap délelőtti időjárás ellenére 7 éves gyermekek és 50 év feletti szenior versenyzők is rajthoz álltak a Bíben-völgy bejáratánál kialakított pályán. Az Ózdi Kupán először a kisebbek rajtoltak el, ők egy felvezető kerékpárost követve mentek végig a számukra kijelölt nyomvonalon.
A bajnoki címről a második futam döntött. A sorozat első két állomásán Hacsi Ákos győzött, így most is ő számított a favoritnak. Legnagyobb ellenfele az ózdi Kovács István volt, aki az első négy körben nagy iramot diktálva a mezőny élén haladt. A hajrában azonban a bajnokesélyes bringás megelőzte őt, eldöntve ezzel a győztes kilétét. A Borsod MTB Bajnoka címet 2015-ben a kazincbarcikai versenyző nyerte el.

„A sorozat mindhárom futamát meg tudtam nyerni, aminek nagyon örülök. Pityikusz ma is nemes ellenfél volt, de az előre eltervezett taktikám jól működött, így hazai pályán is megtudtam őt előzni” - nyilatkozta a Team3K kerékpárosa, Hacsi Ákos.

Kovács István bükkszentkereszti és a Trizsi futamon is a dobogó második fokára állhatott fel. Hazai környezetben szeretett volna előrébb lépni, de a célba érkezést követően az ezüstéremnek is tudott örülni.

„Nem vagyok elkeseredve, hisz Ákos sokkal fiatalabb nálam. Az volt a taktikám, hogy az első néhány körben megpróbálok olyan előnyre szert tenni, amit a táv utolsó részében már csak meg kell tartanom. Ez nem vált be, ő lepett meg engem azzal, hogy folyamatosan jött utánam, majd hihetetlen tempót tekert a végén. Nekem a Magyar Kupa sorozat a fő célom ebben az esztendőben és ott vezetem a kategóriámat” - értékelt a verseny után az Ózdi Kerékpáros Egyesület versenyzője, Kovács „Pityikusz" István.

Az ÓKE elnöke elégedett a IV. Ózd Kupán történtekkel. Annak ellenére is, hogy a vasárnap hajnali eső némiképp megnehezítette a verseny lebonyolítását.

„Volt már olyan az elmúlt években is, hogy az utolsó percekben kellett változtatnunk a pálya nyomvonalán. Most is ez történt. A nagyon felázott szakaszt kiiktattuk, de úgy gondolom, hogy így is egy élvezhető pályán versenyezhetett ma mindenki” - mondta Frőlich Tamás, az Ózdi Kerékpáros Egyesület elnöke.

Az Ózdi Kerékpáros Egyesület októberben rendez újra versenyt. Akkor a SuperCross sorozat legjobbjait látják majd vendégül. Annak a versenynek a Városi Stadion lesz a központja.


693_0_t 693_1_t 693_2_t 693_3_t
693_4_t 693_5_t 693_6_t 693_7_t
693_8_t 693_9_t
Vissza