KÖZLEMÉNY!2015. július 14. (kedd) 10:18 - Városnews/3477_0_300.jpgNéhány igaz gondolat az ózdi lakásrendelethez.

Ózd város 2014. november 9-én újonnan, nagy többséggel megválasztott polgármestere szakemberek közreműködésével áttekintette Ózd Város Önkormányzatának tulajdonában lévő lakások- és helyiségek bérletére vonatkozó 2004-ben elfogadott önkormányzati rendeletét. Egy több hónapos előkészítő munka révén a képviselő-testület 2015. május 7-én elfogadott egy teljesen új, a megváltozott társadalmi igényeknek megfelelő önkormányzati rendeletet, az önkormányzat tulajdonában lévő lakások- és helyiségek bérletéről (továbbiakban: önkormányzati rendelet).

Az önkormányzati rendelet igazodva a jogos társadalmi elvárásokhoz, teljesen új alapokra helyezte a lakások- és helyiségek bérbeadásának feltételeit és rendszerét. Az önkormányzati rendelet 57 paragrafusból áll, több mellékletet és függeléket is magában foglal. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal az önkormányzati rendelet mindössze 3 paragrafus, azaz a rendelet 5%-a vonatkozásában jelezte, hogy álláspontja szerint 1 paragrafus esetében szükséges annak módosítása, kettő paragrafus 2-2 bekezdése esetében pedig indítványozza az érintett bekezdések hatályon kívül helyezését. Az önkormányzati rendelet, amely egy teljesen új rendszert vezetett be, 95%-át semmilyen törvényességi észrevétel nem érintette.

A 3 érintett paragrafus vonatkozásában az Önkormányzatnak joga és lehetősége van eltérő álláspontjának kifejtésére és kinyilvánítására, a Kormányhivatal felé. Az Önkormányzat szakmai egyeztetések és elemzés után dönt arról, hogy élni kíván-e ezzel a lehetőséggel.

Ózd Város új vezetése egyszerűen csak dolgozott és a jövőben is dolgozni kíván. Tartja magát ahhoz a mondáshoz, hogy egyetlen út sem elég hosszú, ha annak végén megtalálod azt, amit kerestél.

Azt viszont sajnálatosnak tartjuk, hogy a politikai közvélemény-kutatások rendszerében alig észrevehető magukat pártként tituláló szervezetek a vonatkozó híreket vagy nem olvassák el, vagy elolvassák, de nem értik meg, vagy elolvassák, de úgy tesznek, mint akik nem értik. A választók szempontjából egyik változat sem jó!

Vissza