Fal-kertészet (képgalériával)2015. július 7. (kedd) 19:00 - Városnews/3455_0_300.jpgSzamócával és salátával dekorálja a támfalakat a Startprogram Iroda. Az első fal-kertészetet ma kezdték el telepíteni a Nemzetőr úton. A szürke támfalakról ezentúl folyton érő gyümölcsöt szemezgethetnek majd a járókelők. Az új dekoráció nemcsak a Városközpontban teszi szebbé a környezetet, a tervek szerint az Újváros téren is hasonlóval fedik majd be a betontámfalakat.

A Startprogram Iroda telephelyeire látogatott el ma délelőtt Janiczak Dávid és Fidrus Péter. A Lam úti ültetvényen már learatták a levendulát, a termés egy részét be is csomagolták. Ezeket a dekorációra és molyirtásra is alkalmas zsákokat a Zrínyi úton tárolják majd, ahol akár meg is vásárolhatók. A levendula másik részét pedig az ültetvény bővítéséhez használják majd, mintegy szaporítóanyagként.

A Nemzetőr úton a Startprogram Iroda foglalkoztatottjai egy új dekoráció telepítését végzik. A szürke betonfalakat az SPI logóval ellátott vászonzsákokkal díszítik, ezekbe pedig haszonnövényeket ültetnek.

„Lesznek még rajta módosítások, fog még ez is bővülni, következő körben az Újváros téren található nagy támfal lesz befedve, és bízunk benne, hogy a lakosság megelégedésére fog szolgálni" - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az úgynevezett fal-kertészetbe idén folyton érő szamócát és salátát ültettek. Közel 3000 tő gyümölcsöt ültetnek a vászonzsákokba, amelyek a város több pontján díszítik majd a most még üres támfalakat.

„Ez itt a mezőgazdasági programunk fal-kertészet része, amit egyelőre látunk, az egy félig kész állapot. Teljesen be lesz terítve ez a szürke betonfal, mint a város más részein is. Szamócát és salátát ültettünk a vászonzsákokba, amit a város lakossága kóstolhat majd. Jövőre pedig virágokkal díszítjük majd a falakat" - nyilatkozta Venczelné Ferenczi Judit, a Startprogram Iroda vezetője.

Az új dekoráció folyamatos felügyeletét és gondozását a programiroda közfoglalkoztatottjai végzik majd, de a gyümölcsök állapotára a kóstoló járókelők is figyelhetnek, ha csak a termést szakítják le, vigyázva a növények tövére.


455_0_t 455_1_t 455_2_t 455_3_t
455_4_t 455_5_t 455_6_t 455_7_t
455_8_t 455_9_t 455_10_t 455_11_t
Vissza