Szociális háló (képgalériával)2015. július 3. (péntek) 19:00 - Városnews/3449_0_300.jpgTársadalmi felzárkózás, időskori elmagányosodás, fogyatékkel élők nehézségei – többek között ezekben a témákban egyeztettek ma délelőtt a járáshoz tartozó települési önkormányzatok, a helyi segítő intézmények és a civil szervezetek képviselői. A rendezvény az első volt azoknak a programoknak a sorában, amelyek célja a szociális védőháló erősítése.

„Évek óta azzal a problémával kell szembenéznünk, hogy a térségünkben elöregszik a társadalom. Amely azt jelenti, hogy egyrészt nő az átlagéletkor, másrészt pedig csökken a születések száma" - így fogalmazott Janiczak Dávid polgármester a mai nyitórendezvényen. Az Államreform Operatív Program keretében rendezett fórum elsődleges feladata az lesz, hogy Ózd, mint járásszékhely koordinálja a térség településeinek Esélyegyenlőségi Programjában megfogalmazott segítő programokat. A projekt keretében hat alkalommal tartanak majd egyeztető fórumokat az önkormányzati intézmények, a civil és a gazdasági élet képviselői.

„A projekt keretében kerekasztal beszélgetések, és előadások lesznek, Amelyekbe bevontuk a szakmát, az önkormányzatokat, az intézményeket, és magukat az érintetteket. Úgy gondolom, hogy együtt, együttműködve lehetséges az, hogy megismerjük egymás problémáit, a lehetőségeket, s hogy hogy tudjuk ezeket minél hamarabb, hathatósan megoldani" - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A fórumsorozat első állomásán, ma délelőtt az időskorúak és a fogyatékkel élők problémáira kerestek megoldást a konferencia résztvevői. Többek között szó volt a a térség gyermekjóléti ellátási formáiról, a fogyatékkal élőket támogató szervezetekről, illetve alapítványokról és a szociális alapellátások formáiról.

AZ ÁROP-os program segítségével a közeljövőben több fórum és szakmai egyeztetés is követei majd a mait. Így az idősek és a fogyatékkal élők problémáin túl a Helyi Esélyegyenlőségi Programok további célcsoportjainak is segítséget nyújtanak a felzárkózáshoz


 

449_0_t 449_1_t 449_2_t 449_3_t
449_4_t 449_5_t 449_6_t 449_8_t
449_9_t
Vissza