Sikeres tanfolyam (képgalériával)2015. július 3. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/3447_0_300.jpgLevizsgáztak az Ózdi és a Putnoki Járás kulturális közfoglalkoztatottjai. Az elmúlt négy hétben mindannyian teljesítették azt a 120 órás tanfolyamot, amely során több szakmai modult is érintettek. A mai záráson a csoportoknak két feladatot kellett megoldaniuk. Az egyik egy problémafa és egy célfa megalkotása, a másik pedig egy projektterv elkészítése volt.

A Nemzeti Művelődési Intézet három évvel ezelőtt hirdette meg először kulturális közfoglalkoztatottaknak szóló programját. Ebben országszerte idén is több ezren vesznek részt, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig háromszáznál is nagyobb létszám gyűlt össze. Az Ózdi és a Putnoki Járás közfoglalkoztatottjai az Olvasóban vettek részt egy százhúsz órás képzésen.

„Mint közösségi munkások, számtalan tevékenységi körrel ismerkedhettek meg. Ilyen az önértékelés, a művelődéstörténet, a környezeti fenntarthatóság, esélyegyenlőség, a rendezvényszervezés, a közösségfejlesztés történeti és gyakorlati megvalósulása és a projekttervezés” - mondta az ÓMI igazgatója, Pappné Szalka Magdolna.

A tanfolyamot ma délelőtt vizsgával zárták a kulturális közfoglalkoztatottak. Csoportmunkában dolgozva két feladatot kellett megoldaniuk. Egyrészt egy problémafát és célfát kellett elkészíteniük, majd egy projekttervet is megálmodtak. Ezt minden csoport egy-egy prezentáció formájában mutatta be társainak. A résztvevők azt mondják, az itt megszerzett tudást a későbbiekben saját munkájukba is be tudják majd építeni.

„Számos új ismeretre tettünk szert a négyhetes képzés során. Voltak személyiségfejlesztő napjaink, voltak projekttervezésről szóló moduljaink és voltak a készségfejlesztésről, közösségfejlesztésről szóló moduljaink is. Mi Gömörszőlősről érkeztünk, azt gondolom, hogy ott kamatoztatni tudjuk a tanultakat” - nyilatkozta Berczik Ágnes.

Az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója elmondta, a kulturális közfoglalkoztatottak elsősorban civil szervezeteknél és kulturális intézményeknél működnek közre sikerrel, és számos feladatkört el tudnak látni. Az ÓMI-ban három főt közösségi munkásként, egy főt pedig koordinátorként alkalmaznak. Ők többek közt rendezvények előkészületeiben és utómunkálataiban segédkeznek.


447_0_t 447_1_t 447_2_t 447_3_t
447_4_t 447_5_t 447_6_t 447_7_t
447_8_t 447_9_t
Vissza