Testületi döntések (képgalériával)2015. június 24. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/3416_0_300.jpgTovább fogyatkozik a Fidesz-KDNP frakció, HÉTVÖLGY néven szociális szövetkezet alakul, több mint 300 millió forintos pályázati forrást nyert el a Távhő Kft.. Többek között ezek voltak a legfontosabb bejelentések a Képviselő-testület ma délelőtti ülésén. A mintegy 40 perces tanácskozáson vita nem alakult ki, az előterjesztések többségét egyhangú voksolással fogadták el a helyi döntéshozók.

Meglepő bejelentéssel kezdődött el a Városházán a június 24-i Képviselő-testületi ülés. A 13 napirendi pont megvitatása előtt Janiczak Dávid Vitális István írásos beadványát olvasta fel, amelyben az 5. számú választókerület képviselője bejelentette, hogy kilép a Fidesz-KDNP frakcióból és a jövőben független képviselőként folytatja tovább munkáját, még nagyobb erőt és figyelmet fordítva területének és szeretett városának dolgaira.

„Aki figyeli az eseményeket, az tudhatja, hogy a közelmúltban feloszlatták a Fidesz ózdi szervezetét. Nemrégiben lezajlott egy folyamat, amelynek keretében be lehetett adni az új jelentkezési lapot. Én ezt megtettem, de a napokban választ kaptam Riz Gábor választókerületi elnöktől, nem támogatta a választókerületi tanács a felvételemet, azaz a továbbiakban nem vagyok tagja a Fidesznek. Ezért azt gondolom, hogy teljesen logikus lépés volt, hogy a Fidesz-KDNP frakciójának sem legyek a jövőben a tagja” - mondta Vitális István, önkormányzati képviselő.

A tényleges munkát a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításával kezdték el a képviselők, ezután a közfoglalkoztatást és a Helyi Esélyegyenlőségi Programot érintő javaslatokról határozott a testület, majd a HÉTVÖLGY névre keresztelt Ózd és Térsége Szociális Szövetkezet alapítására tett előterjesztést vitatták meg a döntéshozók. A szociális szövetkezet alapvetően a mezőgazdaság területén tevékenykedik, ahova a Startmunka programban megvalósított tényezőket is át lehet majd csoportosítani és ott tudnak majd velük tovább foglalkozni.

„A növénytermesztés mellett az állattenyésztést és az állattartást is újra meg lehet honosítani Ózd városában, mint a mezőgazdasági programunk alappillére. Szeretnénk, ha a HÉTVÖLGY egy márkanévvé válna a környéken, az itteni biogazdálkodásból származó termékeknek lenne ez a márkaneve. A jövőben ezen a területen is többet fogunk dolgozni és nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni erre a témára, ugyanúgy, mint a kormányzatnak is kiemelt szándéka, hogy a szövetkezeteket kiemelt formában támogatja majd a jövőben” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A tanácskozás második felében az is kiderült, hogy a 2015/2016-os nevelési évben 53 óvodai csoport lesz városunkban, valamint, hogy a Távhő Kft. több mint 310 millió forintos pályázati támogatást nyert hálózatának korszerűsítésére. Halász Sándor a cég ügyvezetője az örömhír kapcsán azt is elmondta, hogy nyári karbantartási munkáik a tervezettnél gyorsabban haladnak, így feltehetően már csütörtök este ismét lesz melegvíz a lakásokban.


416_0_t 416_1_t 416_2_t 416_3_t
416_4_t 416_5_t 416_6_t 416_7_t
416_8_t 416_9_t 416_10_t 416_11_t
Vissza