Új tornaterem (képgalériával)2015. május 29. (péntek) 19:00 - Fejlesztésnews/3322_0_300.jpgElkezdődhet az Újváros Téri Általános Iskola felújítása. A több mint félmilliárd forintos beruházás keretében új tornatermet is építenek az intézményhez, hogy eleget tegyenek a mindennapos testnevelésórák követelményének. A csaknem negyven éves épületen eddig nem történt semmilyen korszerűsítés, a fejlesztésnek köszönhetően azonban hamarosan kívül-belül megújul az iskola.

Zászlós felvonulással nyitották meg az iskola felújítását ünneplő rendezvényt, majd a mazsorettcsoport is bemutatkozott az Újváros Téri Általános udvarán. Elsőként Galkóné Szabó Mária, az intézmény igazgatója köszöntötte a vendégeket.

Az iskola közel ötszázhúsz millió forintból újul meg. Főként a mindennapos testnevelés bevezetése miatt kell fejleszteni, hiszen a tizenhat osztálynak kevés volt az egy tornaterem. A beruházás után azonban, Ózdon egyedüliként egy kettéosztható tornatermet használhatnak majd a gyerekek. Az új sportlétesítmény az oldalbejárathoz kapcsolódik majd.
 
„Régen vártuk ezt a napot, hogy végre elinduljanak az első lépések, és hiába, hogy most hamarabb be kell fejezni a tanévet, nagyon nagy munkával, nagy izgalommal, várakozással állunk elébe. Pakolunk, dobozolunk, és várjuk, hogy minél hamarabb elkészüljön az új iskola" - mondta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

A gyerekek a felújítás miatt már holnap befejezik a tanévet, amit láthatóan egy cseppet sem bánnak. Már ők is várják az új tornatermet.

Az ünnepélyes projektnyitón részt vett többek között Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, és beszédet mondott Janiczak Dávid is. Ózd polgármestere úgy fogalmazott: büszke az Újváros téri diákokra, hiszen ebből az iskolából mindig kiemelkedő tehetségek kerültek ki.

„Ennek az iskolának már régóta kijár az, hiszen harminchét éves, és azóta vajmi kevés felújítás esett rajta, hogy megújuljon, régi fényét visszanyerve, a modern kornak megfelelően egy új beruházás valósuljon itt meg. Ezt a projektet még az előző ciklusban nyerték el, de az új ciklusban élesztettük fel" - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Az új tornaterem mellett az iskola is megújul. A tetőt és az épületet is hőszigetelik, lecserélik a külső nyílászárókat és felújítják a fűtési rendszert. Új elektromos hálózatot kap az intézmény, a tetőn pedig napkollektorok biztosítják majd a mintegy ötven százalékos energiamegtakarítást. Az udvarra új aszfaltburkolat, és akadálymentesített térburkolat kerül, emellett parkosítják az intézmény külső tereit. A felújítás várhatóan október végére fejeződik be. A diákok ezért környékbeli iskolákban kezdik majd a tanévet.


322_0_t 322_1_t 322_2_t 322_3_t
322_4_t 322_5_t 322_6_t 322_7_t
322_8_t 322_9_t 322_10_t 322_11_t
322_12_t 322_13_t 322_14_t 322_15_t
322_16_t 322_17_t
Vissza