Folyamatos munka2015. március 5. (csütörtök) 19:30 - Fejlesztésnews/3046_0_300.jpgÜtemterv szerint halad a város ivóvízrendszerének korszerűsítése. A köznyelvben svájci víz projektként ismert beruházás télen is folytatódott, az enyhe időjárás a város több pontján is lehetővé tette a kültéri munkákat. De a szivattyú-gépházak külső és belső felújítása is az elmúlt időszakra esett. Jelenleg a város több pontján is dolgoznak a kivitelező munkatársai.

A Bolyky Tamás utcában már elhagyatott az az árokrendszer, amiben a vízhálózat vezetékeit kicserélték. A munkaterületet szalagokkal határolták el, ezek jelzik a forgalom számára, hogy építkezés zajlik az utcában. A területen található csöveket hamarosan a rendszerbe is bekötik, jelenleg a víz minőségi és biológiai vizsgálatát végzi a szolgáltató, tehát ha nincs benne semmilyen fertőző baktérium, ezt a rendszert már beadják a hálózatba.

A terület helyreállítása is csak ezután történhet meg, vagyis a kiásott árkokat ez után temetik be újra. A Bolyky Tamás utcában nem a városközpontban látott technikával végezték a csövek cseréjét,  ezen a területen olyan sok közművezeték fut össze, hogy a gépi földmunka lehetetlen volt.

„A munkálatokat úgy szeretnénk dolgozni, hogy a lakosság a legkevésbé érezze, hogy az ivóvízhálózaton dolgozunk. Természetesen előfordulhatnak olyan nem várt meghibásodások, amikor ideiglenesen előfordulhat a lakosnak, hogy nincs mindig vize, türelmet kérünk, azon dogozunk, hogy minél kevesebbszer forduljon ez elő" - mondta Bíró Ferenc, projektmenedzser.

A Városi Sportcsarnok előtti szakaszon már gépekkel is lehetett dolgozni. De emellett itt is kétkezi munkások végzik a munka dandárját. Itt sem a csőbehúzásos technikával cserélik a vezetékrendszer elavult csöveit, a projekt menedzsere, Bíró Ferenc elmondta, hogy itt olyan mélyen helyezkednek el a régi vezetékek, hogy költséghatékonyabb volt új hálózati szakasz kiépítése.

Vissza