Jászsági tolvajok2014. augusztus 5. (kedd) 14:42 - Rendőrségnews/2433_0_300.jpgJászfényszaruból és Jászberényből érkezett tolvajok vitték el Hangonyból azokat a szerszámgépeket, amelyeket a helyi közfoglalkoztatottak használtak mindennapos munkájuk során. A fűkaszákat, mellényeket és egyéb tartozékokat Ózdtól mintegy 120 kilométerre találta meg a rendőrség. A három elkövetőből kettő már beismerő vallomást tett, egy tolvajt még körözés alatt áll.

Sajtótájékoztató keretében ismertette az Ózdi Rendőrkapitányság vezetése a Hangonyban június 10-én elkövetett lopási ügy részleteit. A település önkormányzati műhelyéből csaknem 1,3 millió forint értékben vittek el különféle szerszámgépeket ismeretlenek. A nyomozás másfél hónap elteltével vezetett eredményre. A rendőrség az elmúlt héten az Ózdtól mintegy 120 kilométerre található Tarnaörsön megtartott házkutatás során foglalta le a fűkaszákat és a hozzájuk tartozó kellékeket.

A megtalált eszközöket ünnepélyes keretek között adta át Ózd város rendőrkapitánya Hangony polgármesterének, akit leginkább az bosszant, hogy olyan ember adott ki információt a tolvajoknak, aki nap mint nap használta ezeket a gépeket a Startmunka programnak köszönhetően.

A rendőrök a 37 éves K. Rita és a 35 éves Sz. Gábor jászfényszarui lakosokat hallgatták ki gyanúsítottként, mindketten beismerő vallomást tettek.

Az ellopott eszközök egy része után még nyomoz a rendőrség és a harmadik tolvaj ellen is körözés van kiadva. A visszakapott szerszámgépeket a hangonyiak már haza is vihették, így azok újból tevékenyen tudják segíteni a település közterületének tisztán tartását.

Vissza