Évzáró2013. december 16. (hétfő) 12:19 - Rendőrségnews/1850_0_300.jpgA megye közrendvédelmi vezetőit látta vendégül az Olvasóban az ózdi rendőrkapitányság. A tanácskozáson nemcsak a rendőrség munkájának fontosságáról, de a különböző társszervekkel való együttműködés jelentőségéről is szó esett. A hagyományos tiszti értekezlet a szakmai program mellett a közös kikapcsolódásra is lehetőséget adott.

Kilenc éve rendezi meg hagyományos, évzáró közrendvédelmi tiszti értekezletét a megyei rendőr-főkapitányság. Idén az ózdi kapitányság látta vendégül az Olvasó Mizerák-termében a közrendvédelmi vezetőket. Dr. Varga László városi rendőrkapitány megnyitóját követően Riz Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, beszédében hangsúlyozva a rendőrség munkájának fontosságát.

- A biztonságérzet az egyik fundamentuma az ember mindennapi életének. Önök ennek a letéteményesei. Ha az állampolgár nyugodtan alszik, a rendőr jól végzi a munkáját. Ha biztonságban érzi magát, akkor a rendőr kiválóan érezte a munkáját. – mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A rendezvény Kovács Béla megyei főkapitány-helyettes és rendészeti igazgató pohárköszöntője után a Színházteremben folytatódott. A vendégek egy Ózdról szóló kisfilmet láthattak, majd Fürjes Pál polgármester beszélt röviden a város múltjáról és jelenéről, a közbiztonság jelentőségéről.

- Egy olyan aktív együttműködést kezdeményeztünk, amelybe be vannak vonva a körzeti megbízottak, a különböző társszervek, közterület-felügyelet. Ellenőrzéseket hajtanak végre, mind-mind annak érdekében, hogy az állandó jelenlét biztosítva legyen. Úgy gondolom, még tovább fejleszthető ez a kapcsolat. – fogalmazott Fürjes Pál, városunk polgármestere.

A polgármesteri köszöntőt követően az ÓMI Zenés Színháza szórakoztatta a vendégeket. Az évzáró értekezlet célja ugyanis nemcsak a szakmai tanácskozás, hanem az is, hogy egymás eredményeinek elismerése mellett lehetőséget adjon a közös kikapcsolódásra, oldottabb hangulatú beszélgetésekre.

Vissza