Több rendőr2013. szeptember 25. (szerda) 13:21 - Rendőrségnews/1612_0_300.jpgÚj intézkedési terv lép életbe mától az Ózdi Rendőrkapitányság területén- derült ki a délelőtti tájékoztató fórumon. A rendszer lényege, hogy több rendőr, hosszabb ideig teljesít majd szolgálatot a kapitánysághoz tartozó huszonkilenc településen. A fórum résztvevői arról is képet kaptak, hogyan néz ki a változás a gyakorlatban.

Tájékoztatásra, és párbeszédre hívta össze a rendőrség a környék polgármestereit, járási vezetőit, polgárőr parancsnokait. A hagyományos program célja nemcsak az újdonságok megbeszélése, hanem a mindennapi problémák felszínre hozása volt.

- Legfontosabb az, hogy a velünk együttműködőkön keresztül minél több lakossági vélemény eljusson hozzánk, hogy a meghívottak tolmácsolják a lakosságnak a megelégedettségét, vagy meg nem elégedettségét, és ezekre mi közösen megoldást találva reagáljunk. - mondta dr. Varga László, városi rendőrkapitány.

Ma az Országos Rendőr-főkapitányság által kiadott, öt megyére vonatkozó új intézkedési tervet ismertette a rendőrkapitány. A statisztikai adatok és a lakossági visszajelzések alapján ezeken a helyeken – köztük megyénkben - történik a legtöbb bűncselekmény, ezért megerősítik a rendőri jelenlétet, és megnövelik a rendőrök létszámát. A helyi erőkhöz a készenléti rendőrség és a forgalom ellenőrzés biztosít plusz embereket. A cél az, hogy a legveszélyesebbnek ítélt területeken a nap 24 órájában legyenek rendőrök.

- Megpróbáljuk úgy megoldani, hogy ne kelljen még a pihenőidőre sem a rendőrségi objektumba bejönni, hanem próbáljunk kint maradni a közterületen. Tehát hogyha megy egy láncra fűzött ellenőrzés, Csernely, Nekézseny, Lénárddaróc, Bükkmogyorósd térségében mondjuk, és pihentetni kellene az állományt, akkor be fognak menni a csernelyi polgámesteri hivatalba, és ott fogja a pihenőidejét eltölteni. - foglalmazott dr. Varga László.

Ahol nem 24 órás szolgálat lesz, ott napi szintű visszatérő ellenőrzésekre számíthatnak az emberek. A települések sorrendjét pedig mindig változtatják. Ahol több a lakó, ott több gyalogos rendőr teljesít majd szolgálatot, a peremkerületekben pedig autóval járőröznek. Az új intézkedési terv lényege, hogy minden területen megerősítsék a rendőri jelenlétet.

Vissza