Hasznos időtöltés (képgalériával)2021. augusztus 3. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/10551_0_300.jpgPályázati forrásból tart nemzetiségi tábort 15 gyermek részére a Kék Sirály Zenei Egyesület, melynek helyszíne az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola. Az egyesület ezt a lehetőséget hatodjára nyerte el. Hétfőtől péntekig rendeznek programokat, ahol többek között ellátogatnak az ÓMÉK – Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékparkba és a Nagyvölgyi Állatsimogatóba is.

Az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola ezen a héten nemzetiségi tábornak ad otthont. A Kék Sirály Zenei Egyesületnek pályázati forrás segítségével nyílt lehetősége a programok megszervezésére. Az a cél, hogy a résztvevők közelebbről is megismerkedjenek a kultúrákkal és hasznosan töltsék a nyári szünidőt.

„Tegnap a városi múzeumban voltunk. Ott is egy múzeumpedagógiai órán vettünk részt, amelynek a végén szintén egy kreatívkodás történt. Néprajzi hagyományokra épülve tányérokat készítettek a gyerekek nagy örömükre, úgyhogy egy kis ajándékkal térhettek haza. Délelőtt pedig a csapatalkotások kapcsán készítettünk hátizsákokat, ami tulajdonképpen be is osztotta ezáltal a csapatokat” - mondta Pénzesné Barta Krisztina, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola táborvezetője.

A tábor hétfőtől péntekig tart, reggel nyolctól délután négy óráig. Középiskolás segítők is részt vesznek a programokon, ezzel megkönnyítve a pedagógusok munkáját. A táborban 15 általános iskolás tanuló vehet részt. Minden nap teljes ellátásban részesülnek. Főként kreatív alkotásokat készítenek, ami fejleszti készségeiket.

„Csináltunk táskákat, pólókat, meg sapkákat” - emelte ki Váradi Zselyke Viktória.

„Jól érzem magam és telefontokot készítünk” - nyilatkozta Bódog Levente.

A délután folyamán karaoke parti várja a gyerekeket az iskola udvarán. Holnap a Digitális Erőműben tesznek látogatást. Ezt követően különböző nyelvekkel fognak ismerkedni. A következő napokban a hangonyi kalandparkba is eltöltenek egy kis időt. A heti programokat pénteken egy kisebb családi rendezvénnyel zárják majd.


0551_0_t 0551_1_t 0551_2_t 0551_3_t
0551_4_t 0551_5_t 0551_6_t 0551_7_t
Vissza