Első csoport (képgalériával)2021. július 30. (péntek) 19:00 - Városnews/10547_0_300.jpgUtolsó napjukat töltötték ma a város intézményeiben a júliusi diákmunkások. A feladatokat többek között az Ózdi Sport- és Élményközpont, valamint az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. egységeiben végezték. Volt ahol festési és felújítási, máshol digitalizációs munkálatokban, és kelléktár rendezésében kellett részt venniük.

Száznegyven diák kezdte meg a munkát július 8-án az Ózdi Sport- és Élményközpont egységeiben. A sportcsarnokban gyomtalanítást, az uszodában fertőtlenítést végeztek a tanulók. Nekik köszönhetően jövő héten már a medence töltését is megkezdhetik. A stadionban leginkább festési munkálatokat végeztek, és az úszómester placcon tevékenykedtek.

„Itt a strandon nagyon jól helytálltak a diákok. Segítették a karszalagozást, az uszoda mestereknek segítettek a placcon. Az emberekre is rászóltak, ha kellett. Úgyhogy nagyon meg vagyunk velük elégedve. Három hétig biztosítottunk nekik strandfürdős belépést is. Annak is örültek, hogy a munkatársaink voltak. Pozitív élményekkel zárhattuk ezt a három hetet” - mondta Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

Több olyan diák is van, aki nem először vesz részt a nyári diákmunkán. Gyurán Ádám például már tavaly is az ÓVI-nál végzett főként karbantartói feladatokat. Jövőre is szeretne részt venni ebben, mert véleménye szerint közösségben jobban telik a nyári szünet.

„Úszómesterként tevékenykedtem, hat órában dolgoztunk. Főként arra kellett figyelni, hogy a vendégek betartsák az alapvető etikettet” - nyilatkozta Gyurán Ádám.

A többi diák főként az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft.-nél végezte a rájuk bízott feladatokat. A múzeumban, az Olvasóban és az Ózdi Városi Televízióban összesen nyolc fő munkálkodott. Többek között digitalizációs munkába, vitrinek festésébe és kelléktár rendezésébe segítettek be a fiatalok. Augusztusban szintén nyolc tanulót fognak foglalkoztatni.

„Úgy gondolom, hogy igyekeztünk nekik olyan munkakörnyezetet és légkört biztosítani, ahol jól érezhették magukat. A feladatok közül volt, aminek sikerült a végére érniük, és száz százalékban befejezték, de volt olyan is, ahol a stafétát átadják az augusztusi csapatnak” - emelte ki Fábián-Dobos Eszter, az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. művelődési ágazatvezetője.

Az augusztusi diákmunkára jelentkezők ezt követően is hasonló dolgokat fognak végezni, mint a júliusi csoport. Ők is tizenhét napot dolgozhatnak, ugyanígy hat órás munkaidőben. Valamennyi intézménnyel kapcsolatban elmondható, hogy a fiatalok pozitív munkatapasztalatokkal gazdagodhattak a három hét alatt.


0547_0_t 0547_1_t 0547_2_t 0547_3_t
0547_4_t
Vissza