Állandó munkálatok (képgalériával)2021. július 29. (csütörtök) 19:00 - Városnews/10544_0_300.jpgFolyamatosan karbantartják a helyi játszótereket az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. Legtöbbször kisebb munkálatokat végeznek az eszközökön. Idén már két teljesen új elemet is kihelyeztek az egyik parkba. Akiket megkérdeztünk elégedettek voltak a településünkön található szabadidős terekkel.

Nemrégen a táblai játszóteret újították fel a terület képviselőjének kérésre. Kicserélték a szemétgyűjtő kosarakat és az elhasználódott elemek deszkáit, valamint a színezést is felfrissítették. Az ehhez hasonló munkálatok nagyon gyakoriak városunkban.

„A játszótereket két részre kell bontani. Vannak uniós és nem uniós játszóterek. Az uniós játszótereket szinte minden héten felülvizsgáljuk, javítjuk, festjük őket. Lakossági bejelentésre is kimegyünk. A másik játszótereknél tulajdonképpen ugyanaz a helyzet. Most éppen a homokozók felújítása folyik. Itt is festések, hegesztések, karbantartások folynak” - emelte ki Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Minden hétfőn körbejárják a játszótereket az ÓVI munkatársai, és ha hibát észlelnek, azt javítják. Legtöbbször ilyenkor egy asztalos és két segéd működik közre. Többnyire ezeket faipari eszközökkel, fűrészekkel és gépi gyalukkal valósítják meg. Az Újváros téri fagyizó mellett található játszótéren a mai napon is sok szülő és nagyszülő volt jelen az apróságokkal.

„Mi ezzel a játszótérrel elégedettek vagyunk, mert ahol mi lakunk, ott nincs játszótér, az Olvasó mögött, a Bajcsy-Zsilinszky úton. Csak a kertben szoktunk kint lenni. Aztán ide eljövünk fagyizni, és itt játszik. Hiába mondom, hogy menjünk már haza, nem szeretne. Jól érzi magát itt, itt több a gyerek” - nyilatkozta Győrfi Zoltánné.

„Mi nagyon messziről jöttünk viszonylag, Kissikátorból. Ha jövünk fagyizni, mindig szoktunk itt játszani. Van ettől sokkal jobb és rosszabb játszótér is. Gondolom folyamatosan, ahogy lehetőség van rá, teszik rendbe, mi pedig próbálunk rá vigyázni” - mondta Maruzsi Istvánné.

A jó időt kihasználva ma is sok gyerek szaladgált a játszótéren, az elemek közül a legkedveltebb a hinta és a csúszda.

„Itt szaladgáltam a mászókán” - fogalmazott Steklovics Zsombor.

Idén már három teljesen új hintaállványt szereltek fel az ezen a területen található parkokba. Ezt a játszóteret még tavasszal újították fel. Akkor a hiányzó elemeket és a hinta oszlopait pótolták. Nagyobb korszerűsítésre akkor kerül sor, ha az éppen szükséges.


0544_0_t 0544_1_t 0544_2_t 0544_3_t
0544_4_t 0544_5_t
Vissza