Következő állomás (képgalériával)2021. július 7. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/10480_0_300.jpgBolygónk védelme állt a Szünidei szerda mai programjának középpontjában. Az Ózdi Városi Könyvtár múlt héten indította el alsó tagozatosok részére egész napos játszóházát. A foglalkozások segítségével változatos témákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők. Az előző alkalommal Telegdi Ágnes írónő volt az esemény vendége. Ma pedig a méhek világában merülhettek el a gyerekek.

Kórusban válaszoltak a kicsik a méhekkel kapcsolatos kérdésekre az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárában. A résztvevők az apró rovarokkal kapcsolatban szerezhettek hasznos információkat. A nap első felében ismeretterjesztő filmeket néztek meg, de egy lépes keresztrejtvény is várt rájuk. Ezt a látottak és hallottak alapján kellett kitölteniük.

„A méhecskéket azért választottuk, mert valóban nagyon fontos szerepet töltenek be a bolygónk életében. Ezt már most a gyerekekkel meg is tanultuk, hogy nélkülük szinte nem is lenne élet. Ezen kívül rendkívül gazdag az irodalmi anyaga, nagyon-nagyon sok dal, gyönyörű szép könyveink vannak ehhez a témához. Nagyon szép barkácsolni való dolgaink vannak. Ezért választottuk a méhecskét, mert Maja, a méhecske is egy nagyon kedvelt figura” - nyilatkozta Császár Éva, az Ózdi Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárának gyermekkönyvtárosa.

Az eseménysorozat múlt héten Telegdi Ágnes előadásával indult Ó, azok a csodálatos állatok! címmel. A résztvevőket az írónő akkor a gólyák világába kalauzolta el. A vetítéssel egybekötött interaktív programot Ágnes saját maga által készített fotói tettek még szemléletesebbé. Mérő Gergő először vesz részt a Szünidei szerdán.

„A méhek témája az nekem tetszik. Tényleg nagyon sok mindenben segítenek, és nélkülük nem lenne élet a Földön. Szerintem hasznosak” - emelte ki Mérő Gergő.

Horváth Szófia is első alkalommal vesz részt ezen a programon. A kislány sok olyan dologról hallott, amelyet már az iskolában is tanult, de ez a nap több új ismeretet, érdekességet is tartogatott a számára.

„Én már nagyon várom a barkácsolást, mert én nagyon szeretek barkácsolni. Nekem a barkácsolás szinte lételemem” - fogalmazott Horváth Szófia.

A gyerekek a nap további részét az Ózdi Horgásztó partján töltötték. A méhekhez kapcsolódó kedves énekeket maguk zenésítették meg, felhasználva a különféle hangszereket. Ám ezen a napon a barkácsolás sem maradhatott el. Ezért a gyerekek méhecskés függődíszeket, és méhecskés kosarat is készítettek.


0480_0_t 0480_1_t 0480_2_t 0480_3_t
0480_4_t 0480_5_t
Vissza