Digitális alkotóműhely (képgalériával)2021. június 30. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/10461_0_300.jpgDigitális eszközökkel gyarapodott a Bolyky Tamás Általános Iskola egy pályázatnak köszönhetően, amelyet a Kazincbarcikai Tankerületi Központ nyert el. Ebben további három ózdi oktatási intézmény is részt vesz. A tananyagcsomag segítségével a diákok digitális kompetenciájukat, kreativitásukat is fejleszthetik. A projekt szakmai hátterét a Digitális Erőmű munkatársai biztosították.

Digitális módszertani csomagot nyújtott át Markovicsné Demeter Edina tankerületi igazgató a Bolyky Tamás Általános Iskola intézményvezető-helyettesének, Éliás Juliannának. Mindez annak a 110 millió forintos EFOP pályázatnak köszönhető, amelyet korábban a Kazincbarcikai Tankerületi Központ nyert el. Ebben négy ózdi oktatási intézmény vesz részt. Ezek közt van az Újváros Téri Általános Iskola is, ahol múlt héten mutatták be azokat a robotokat, amelyek a problémamegoldásban nyújtanak segítséget.

„Egy olyan lehetőséget adott a pedagógus kollégák számára, amely még a tankerület egyetlenegy iskolájában sem valósult meg az eddigiekben. Különös öröm volt az számomra, hogy pontosan a Digitális Erőműnek a szakmai projekt management-jével dolgozhattunk együtt. Bojtos Zoltán igazgató úr egy olyan szakmai hátteret adott ennek a projektnek, ami nélkül én azt hiszem, azt a sikert, ami megvalósult itt Ózdon, ebben a négy intézményben, nem jöhetett volna létre” - emelte ki Markovicsné Demeter Edina, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ tankerületi igazgatója.

Az átadott módszertani csomag olyan eszközöket tartalmaz, amelyekből a tanulók A Jövő városát építhetik fel. Az egyes elemekből a diákok épületeket és különféle szerkezeteket hozhatnak létre. Ám a folyamat során előtérbe kerül a környezetvédelem is. A projekten belül az egyes intézmények más-más területet választottak.

„A mi iskolánk a problémamegoldó gondolkodás, kreativitás, vizuális látásmód fejlesztését tartotta szem előtt a témaválasztás során. Ebből kifolyólag azok a tantárgyak vannak túlsúlyban, amelyek ezt a fejlesztést szolgálják. Főképpen felső tagozat ötödik és hetedik évfolyamán vezettük be a digitális módszertannal tartott tanórákat, de egyre inkább kiterjesztjük az egész képzési szakaszra” - mondta Éliás Julianna, a Bolyky Tamás Általános Iskola intézményvezető-helyettese.

A most átadott csomag nemcsak A Jövő városának megépítéséhez szükséges eszközöket, hanem oktatói kézikönyveket, óravázlatokat is tartalmaz. Mindez az intézményekben dolgozó pedagógusok digitális felkészültségét, illetve módszertani kultúráját növeli. Az alkotáshoz szükséges kellékeket pedig nemcsak tanórákon, hanem szakkörökön, illetve különféle rendezvényeken is használhatják majd a diákok és az oktatók.


0461_0_t 0461_1_t 0461_2_t 0461_3_t
0461_4_t 0461_5_t 0461_6_t 0461_7_t
Vissza