Játszva tanulás (képgalériával)2021. június 26. (szombat) 19:00 - Oktatásnews/10448_0_300.jpgA hét elején több ózdi oktatási intézményben is elkezdődött a Csodaszarvas tábor. Ennek keretében a fiatalok számos tartalmas és szórakoztató programon vehettek részt. A tanulók többek között természetismereti, közlekedésbiztonsági és nyelvi témákat jártak körül a különféle foglalkozásokon. A héten az Ózdi Városi Könyvtár is várta a gyerekeket.

Az Ózdi Horgásztóhoz is kilátogattak tegnap délelőtt az Újváros Téri Általános Iskola diákjai. Az intézmény pedagógusai a nyelvi tematikán belül játékos formában igyekeztek a gyerekek szókincsét bővíteni angolból és németből. Emellett a természetismeretet is érintették. Így az állatokkal, azok viselkedésével, élőhelyeivel ismerkedtek a tanulók. De szóba került még a környezetvédelem és az újrahasznosítás is. A hét azonban egyéb különlegességeket is tartogatott számukra.

„Volt egy koncertünk is és volt egy sportos rendezvény, egy butch camp nevű katonai kiképző, amit a gyerekek nagyon élveztek. Mindenféle kis erőnléti, fán csüngő, emeld fel az abroncsot, és ilyen jó kis izomerősítő gyakorlatokat lehetett kipróbálni a gyerekeknek, amit nagyon élveztek” - mondta Tóthné Kocska Orsolya Éva, az Újváros Téri Általános Iskola német nyelvtanár.

A tábort az intézmény a felső tagozatos diákok számára hirdette meg, ám az idegen nyelvi foglalkozáson a negyedik évfolyamosok vettek részt. Így az Ózdi Horgásztóhoz kilátogató gyerekek közt volt Sipos Eszter is.

„Kitaláltuk, hogy csinálni fogunk egy színdarabot. Elkezdtük készíteni a jelmezeket, és meghallgattunk egy pár számot a Kávészünet zenekartól. Szerdán folytattuk a színdarabra való előkészüléseket” - emelte ki Sipos Eszter, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

A pályázati keretből megvalósuló Csodaszarvas tábort eredetileg tavaly hirdették meg. Ám a járványhelyzet miatt azt csak idén szervezhették meg az intézmények. Ezek közt volt a Bolyky Tamás Általános Iskola is. A programok egyik helyszíne a Bíben-völgy volt, ahol a gyerekek a közlekedés, és a sport témakörét járták körül.

„A napot azzal kezdtük, hogy kreatív foglalkozás alkalmával pólókat készítettünk, mivel a közlekedésnek is meg kellett jelennie. Az egyik oldalán a közlekedéssel kapcsolatos élményeiket kellett megjeleníteni, amit egész héten gyűjtögettünk már, hiszen voltunk sétálni, megnéztük az okos zebrát, hiszen az a leglátványosabb dolog most itt a városban” - nyilatkozta Eke Eszter Zsuzsanna, a Bolyky Tamás Általános Iskola pedagógusa.

A gyerekeknek bőven volt lehetőségük, hogy ehhez kapcsolódóan megmutassák kreativitásukat. Ez jól látszik a negyedik osztályos Berki István pólóján is.

„Azért ezt a táblát festettem, mert a tábla behajtani tilosat jelent, mert az egész hét során a KRESZ-t akarták nekünk megtanítani” - fogalmazott Berki István, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A különféle programok persze nemcsak külső, hanem belső helyszíneken is zajlottak. Az oktatási intézményeken túl pedig az Ózdi Városi Könyvtár épületében is tartottak foglalkozásokat a Csodaszarvas táborhoz kapcsolódóan. Péntek délelőtt a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodából érkeztek gyerekek, akik az ősi népi mesterségeken belül a lovas témát érintették. Ennek során egy kisfilmet is megtekinthettek, de verstanulásra és barkácsolásra is lehetőségük nyílt, amelynek során hucul lovakat készítettek.


0448_0_t 0448_1_t 0448_2_t 0448_3_t
0448_4_t 0448_5_t 0448_6_t 0448_7_t
0448_8_t 0448_9_t 0448_10_t 0448_11_t
0448_12_t 0448_13_t 0448_14_t 0448_15_t
Vissza