Új úton (képgalériával)2021. június 19. (szombat) 16:31 - Oktatásnews/10426_0_300.jpgIdén enyhébb szabályozások mellett ballaghattak el a nyolcadikosok. Így az osztályok már nem egymástól elkülönülten, hanem együtt inthettek búcsút az intézményeknek. Pénteken az Újváros Téri Általános Iskola, szombaton pedig a Bolyky Tamás Úti Általános Iskola végzős tanulóinak vállára került tarisznya. Az ünnepi rendezvényeken a szülők, és a hozzátartozók pedig már közvetlenül is jelen lehettek.

A már jól ismert diákének hangjaira léptek ki a nyolcadikos diákok az Újváros Téri Általános Iskola épületéből pénteken délután. A ballagók a hetedikesek által alkotott sorfal között áthaladva foglalták el helyüket az udvaron elhelyezett székeken. A járványhelyzetre csak a végzősök maszkja emlékeztetett. Hiszen aze enyhébb szabályozásoknak köszönhetően idén már a szülők és a hozzátartozók személyes jelenléte mellett tarthatták meg az eseményt. Az évfolyam három osztályából összesen nyolcvan fiatal búcsúzott el tanáraitól és osztálytársaitól.

„Nagyon-nagyon jó kis csapat volt, hiszen mind közösségi munkában, mind tanulmányi eredményben kiemelkedőt nyújtottak. Nyolc olyan tanulónk ballag, aki nyolc éven át kitűnő volt. Erre nagyon büszkék vagyunk. Még több a nyolcadikban kitűnő tanuló. Gratulálunk nekik, és itt szeretném megköszönni a szülőknek, hiszen olyan szülői gárda volt, hogy öröm volt mindig velük együtt dolgozni, akár iskolai, akár városi rendezvényeken. Tehát köszönöm nekik” - mondta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

Az eseményen a nyolcadikosok ünnepi beszédét, és egy közösen előadott dalt is meghallgathattak a résztvevők. Ezt követően a hagyományoknak megfelelően az iskolazászlót is átadták. Végül oklevéllel, könyvjutalommal ismerték el azokat a tanulókat, akiknek teljesítménye valamilyen szempontból kiemelkedő volt. Szerencsére az időjárás is kedvezett a programnak. Ez hasonlóan alakult szombaton délelőtt is, amikor a Bolyky Tamás Általános Iskola végzőseinek ballagási ünnepségét tartották meg, ami szintén szabadtéren zajlott. Itt két osztály hatvan diákja búcsúzott, akik között szép számmal osztottak ki elismeréseket.

„Nagyon sok díjat át kellett adnunk. Nyilván a kitűnőknek, jeleseknek, a sportteljesítményért rengeteg díjat kiosztottunk annak ellenére, hogy sajnos az utóbbi másfél évben nem volt lehetőség iskolai szintű sportolásra, versenyzésre. Ám nyolc év alatt végig méltón képviselték az iskolát, csakúgy mint a néptáncosaink. Ezenkívül két olyan tanuló volt, akik végig kitűnők voltak. Ők a Bolyky Tamás Díjban részesülhettek" - emelte ki Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Ez utóbbi elismerést vehette át Császár Adrián György is. A végzős diákot tanulmányi eredményein túl a néptáncban elért teljesítményéért, és a közösségben végzett munkájáért is jutalmazták.

„Szomorú és egyben vidám is. Vidám, mert egy új iskola, egy új közösség vár. Kíváncsi leszek, hogy mi fog ott várni rám. Szomorú is, mert itt kell hagynom egy jó közösséget, egy jó iskolát, és ez szomorúsággal tölt el” - nyilatkozta Császár Adrián György, a Bolyky Tamás Általános Iskola diákja.

Szülők, rokonok az Újváros Téri Általános Iskolához hasonlóan itt is szép számmal voltak jelen. Velük kapcsolatban fontos kiemelni, hogy a sikerhez nem csak a tanulók és a pedagógusok munkájára, hanem a hozzátartozók támogatására is szükség volt. Így az eseményen őket is jutalmazták.


0426_0_t 0426_1_t 0426_2_t 0426_3_t
0426_4_t 0426_5_t 0426_6_t 0426_7_t
0426_8_t 0426_9_t 0426_10_t 0426_11_t
0426_12_t 0426_13_t 0426_14_t 0426_15_t
0426_16_t 0426_17_t 0426_18_t 0426_19_t
0426_20_t 0426_21_t
Vissza