Búcsú az óvódától (képgalériával)2021. június 9. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/10400_0_300.jpgMegtartották a ballagást a Katona József Úti Óvodában. Ma délelőtt a cica és a maci csoportba járó gyerekek körbejárták az óvoda szobáit, és elköszöntek nevelőiktől, délután pedig verseket szavaltak, dalokat énekeltek, ünnepélyes keretek között búcsúztak el az intézménytől. Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a résztvevőket, ennek ellenére jó hangulatban zajlott az esemény.

Elballagtak a gyerekek a Katona József Úti Óvodából. Délelőtt körbejárták az intézmény termeit, elköszöntek nevelőiktől, majd egy ballagási torta mellett ünnepelték meg az új korszak kezdetét. A kicsik verses, énekes műsorral készültek a nagy napra. Az ünnepség alkalmából lufikkal és virágokkal díszítették fel az udvart, valamint székeket helyeztek ki, amiken a hozzátartozók foglalhattak helyet.

„Az Ózdi Városközponti Óvodákban 22 tanköteles gyerek van, és a ma, illetve a holnapi napon szervezzük nekik a ballagást. Hála Istennek olyan szerencsés a helyzet, hogy megengedi azt a törvény, hogy igaz, hogy kinti körülmények között, de kellőképpen el tudjuk búcsúztatni a gyerekeket, és itt tudnak lenni a hozzátartozók is. A mai napon két csoporttól búcsúztunk, délelőtt már egy csoporttól, és a holnapi napon egy kisgyermektől” - mondta Juhász Tamásné, az Ózdi Városközponti Óvodák intézményvezetője.

Nem kegyelmezett az időjárás az ünnepségnek. Rögtön a műsor elején elkezdett esni az eső. A szülők először a fa alá húzódtak be, majd egy kis technikai szünet után mindenki az udvar fedett terasza alá vonult be, úgy folytatták tovább a versmondásokat. A ballagás, vagyis az utána következő iskolakezdés nemcsak a gyerekek, hanem a szülők életében is nagy változást jelent. A családtagok nagyon örültek, hogy a korlátozások ellenére részt vehettek gyermekeik nagy napján.

„Nagyon örülök, hogy eljött ez a pillanat. Szűk családi körben fogunk ünnepelni otthon, együtt. Egy kis ebéd, nem tervezünk nagy bulit” - nyilatkozta Burai Margit.

Mindenki meghatódva, könnyes szemmel figyelte a csemetéket, sokan videóra is vették, ahogy elszavalják a verseket. A műsor végén minden gyerek egy-egy szál virággal kedveskedett az óvónőknek, ezzel is meghálálva a sokéves törődést és gondoskodást.


0400_0_t 0400_1_t 0400_2_t 0400_3_t
0400_4_t 0400_5_t 0400_6_t 0400_7_t
0400_8_t 0400_9_t 0400_10_t 0400_11_t
Vissza