Szakmai sikerek2021. június 4. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/10385_0_300.jpgSikeresen szerepeltek a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium diákjai az ÁSZÉV döntőjében. Az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén az országos második, negyedik és hatodik helyezést is elhozták az ózdi tanulók.

Minden évben megrendezik az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyét, melyre időről időre a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium diákjai is beneveznek. A tanulók ez alkalommal is kimagasló eredményeket értek el. A megmérettetés lebonyolítása viszont most eltért a megszokottól.

„Ebben a tanévben nyilván egy picit másképp alakult, hiszen az országos döntőt sem szóban szervezték, egy adott intézményben, hanem hozzánk a Miskolci Szakképzési Centrumból érkezett a felügyelő kolléga, és így a döntőt is egy írásbeli formában tették le a diákok. Nyilván külső felügyelet mellett, úgyhogy abszolút biztosított volt a jogszerűség és a szakszerűség” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

A tanulók többek között közgazdasági és irodai ügyviteli ismeretekből is megmérettethették tudásukat. Oláh Patrik közúti, légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai tárgyból ért el országos hatodik helyezést. Elmondása szerint a felkészülésre nem maradt sok idejük, de úgy gondolja, hogy is kellett ahhoz, hogy szép eredményeket érhessenek el a versenyen.

„Elég vegyes feladatok voltak. Valamelyik kicsit bonyolult, a másik könnyebb volt. Ez egyénfüggő volt. Jól sikerült” - nyilatkozta Oláh Patrik, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium diákja.

Azok a tanulók, akik az első harminc helyen végeztek, szakirányú továbbtanulás esetén plusz pontokat kapnak majd. A többletpontok beszámítására a felsőoktatási intézmény szabályzatában rögzítettek figyelembevételével kerülhet sor. Ünnepélyes eredményhirdetését idén nem tartottak. Vizsgatárgyanként az első három helyezést elért versenyzők elismerő oklevelet kaptak és jutalomban részesültek.

Vissza