Bepótolt ünnepség (képgalériával)2021. május 29. (szombat) 15:47 - Oktatásnews/10366_0_300.jpgMegtartották a ballagási ünnepséget pénteken a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban. A diákok búcsút vettek intézményüktől, majd átvonultak a Római Katolikus plébániára. Ott Szőke Gábor plébános és az intézmény igazgatója köszönt el a tanulóktól.

Péntek délután becsengettek a diákok utolsó osztályfőnöki órájára a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban. Majd együtt átvonultak a végzős osztályok osztályfőnökeikkel a Római Katolikus plébániára. Itt egy szentmise keretein belül Szőke Gábor plébános szólt a tanulókhoz.

„Megkaptatok minden hatalmat négy, öt esztendő alatt, hát menjetek és tegyetek tanulságot mindarról, amit magatokba szívtatok az esztendők alatt. Eszedbe se jusson, hogy a te napórád fölé, ami ott van benned, és ajándékba kaptál ebben a négy, öt esztendőben, eszedbe ne jusson, hogy felnyisd az ernyődet. Mert egy-egy nehézség és fájdalom is megtanít valamire, ha úgy állunk hozzá” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

A plébános hozzátette, hogy a nehéz percekben is meg kell látni azt a kicsi ajándékot, ami mind a lelkük és szellemük javát fogja szolgálni. Kamatoztassák azokat a képességet, amiket az évek során tanáraiktól tanultak. Ezt követően a diákok egy rövid zenés verses műsort adtak elő, majd elhangzott egy végzős tanuló által írt búcsúbeszéd is.

„Itt ülünk most a rendhagyó ballagásunkon. Hát nem felfoghatatlan? Ilyen gyorsan telik el négy, valakinek öt év az életéből középiskolásként. És sajnos vége. Ennyi volt az egész. Így visszaemlékezve olyan, mintha ez a sok év eseménye egyetlen napba sűrűsödött volna bele” - fogalmazott Molnár Luca, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium diákja.

Hozzátette, hogy ez nem egy szokványos búcsú, hiszen a vírushelyzet sok lehetőséget elvett tőlük, és megnehezítette az utolsó éveiket. Ám mégsem szomorkodni kell, hanem az emlékekre örömmel visszatekinteni. Ezt követően az iskola igazgatója búcsúzott a végzősöktől.

„Nagyon sokszínűek vagytok. Számtalan tehetség ül közöttetek, akár úgy is, hogy most még sem ő, sem mi nem tudjuk ezt. Az élet majd megmutatja, hogy amire eddig nem derült fény, de igyekeztünk ezeket a tulajdonságokat felszínre hozni. Használjátok ezeket az adottságokat, hiszen igazán boldogok csak akkor lehettek, ha élvezitek is a munkátokat” - hangsúlyozta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

A diákok útja ugyan elválik tanáraiktól, de nem szakad el, hiszen a gyökereik közösek, és abban is biztosak, hogy az útjaik még találkozni fognak. Hajdu Krisztián a beszéde végén, Aquinói Szent Tamás gondolatával kívánt a végzősöknek sikeres életutat: „Senki nem tud igazán örülni, ha nincs benne szeretet”.


0366_0_t 0366_1_t 0366_2_t 0366_3_t
0366_4_t 0366_5_t 0366_6_t 0366_7_t
0366_8_t 0366_9_t 0366_10_t 0366_11_t
0366_12_t 0366_13_t
Vissza