Új befektetők (képgalériával)2021. április 7. (szerda) 19:00 - Városnews/10204_0_300.jpgMintegy 550 új munkahely létesülhet Ózdon a közeljövőben. A kormány a mai ülésén döntött ugyanis egy 1,3 milliárd forint összértékű beruházás megvalósításáról. Részben állami támogatásból, részben az ÓAM-Ózdi Acélművek Kft. beruházási forrásából barnamezős, rehabilitációs ipari terület valósul meg. Három cég már jelezte befektetési szándékát.

Három új cég települhet Ózdra a közeljövőben, ezzel pedig mintegy 550 új munkahely jöhet létre. Ezt Riz Gábor országgyűlési képviselő jelentette be ma késő délután egy sajtótájékoztatón. A politikus elmondta, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium által előkészített beruházás során 1,3 milliárd forintból létesül barnamezős rehabilitációs ipari terület.

„Magyarország kormánya 650 millió forinttal járul hozzá a projekt megvalósításához, míg a részben német tulajdonban, részben a magyar állam tulajdonában lévő Ózdi Acélművek Kft. hasonló nagyságrendű összeggel segíti ennek a fejlesztésnek a megvalósulását. Fontos ez, hiszen olyan cégeket tud majd befogadni, amelyek közel állnak az ózdiak szívéhez, hiszen fémmegmunkálással foglalkoznak” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A barnamezős iparterületre már három cég jelezte érdeklődését. A Nyír-Aqua Team Kft. betonüzemet és vasszerkezeti műhelyt alakítana ki. A Therma-Top Kft. speciális, akár lakhatási célra is alkalmas konténerek gyártását tervezi megvalósítani. A KF Service Solutions Kft. pedig duplacsuklós midibuszok fejlesztését és gyártását hozná a városba. Az első lépés azonban természetesen az ipari terület kialakítása. Riz Gábor céldátumokról is beszélt.

„A kormány döntése értelmében a projekt elindul. Ki kell alakítani ez év nyarára-őszére azt a barnamezős rehabilitált ipari területet, amely tudja fogadni azt a három céget, amelyek év végével, jövő év elejével el tudják kezdeni a munkát. Mivel könnyű szerkezetes csarnok építéséről, illetve a technológia elhelyezéséről van szó, a tervek szerint a jövő év első felében mindegyik cég el tudja kezdeni a termelést. És mint mondtam, körülbelül 550 ember foglalkoztatását tudja ezzel megvalósítani” - hangsúlyozta Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A politikus hozzátette, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kiemelt célnak tekinti a termékláncok lerövidítését, vagyis azt, hogy az alapanyagtól a késztermék előállításáig az országon belül maradjon valamennyi fázis. Emellett pedig tudásközpont kialakításáról is beszélt, amelyben fontos szerepet kaphat az Ózdi Szakképzési Centrum.


0204_0_t 0204_1_t 0204_2_t 0204_3_t
0204_4_t 0204_5_t
Vissza