Újra nyitva2021. április 7. (szerda) 19:00 - Városnews/10203_0_300.jpgA szolgáltatásokban dolgozó vállalkozókat is megviselték az elmúlt hetek. Még március 8-án lépett életbe az a szabályozás, amely miatt zárva kellett tartaniuk. Mivel elértük a két és félmillió beoltottat, mától ismét kinyithattak az üzletek. Az érintettek kifejtették, hogy nehéz volt ez az időszak, ám bíznak a zökkenőmentes folytatásban.

A március 8-i nőnap előtt érkezett a hír, hogy a koronavírus terjedésének megfékezése miatt a kormány döntése értelmében azonnali hatállyal leállították a szolgáltatásokat. Így az ágazatban dolgozók egyik napról a másikra kerültek a szakadék szélére. Aztán kiderült, nem csak két hétről van szó. Mivel elértük a két és félmillió beoltott embert, mától újranyithattak az üzletek. A virágboltosoknak ugyanakkor nem megy ilyen gyorsan az átállás.

„Március 8-án kipörgettük az összes virágot, gyakorlatilag nulla üres boltunk volt. Az újranyitás egy kicsit problémásabb dolog, mert tegnap tudtuk meg, hogy ma már nyithatunk, van egy temetésünk is, amit meg kell csinálnunk. Feltölteni az üzletet majd csak holnap tudom. Akkor megyek egy nagy beszerezésre, így már hozok mindenféle virágot” - nyilatkozta Hercska Istvánné, a Joli Virágbolt tulajdonosa.

A szolgáltató szektor szereplői is nehezen viselték a leállást. A kényszerszünet után újult erővel vágnak neki a munkának. Mikó Alexandra elmondta, hogy a vendégkörük nagy része nem ijedt meg túlzottan a vírustól, emellett kiemelte, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a fertőtlenítésre és a megfelelő higiénia megteremtésére.

„Mint minden szolgáltatást, úgy a szoláriumot is elég rosszul érintette ez az egy hónapos leállás. Sajnos nem tudtuk az általunk nyújtott szolgáltatást biztosítani a kedves vendégeink számára. Emellett a dolgozóimat sem tudtam ez idő alatt foglalkoztatni” - mondta Mikó Alexandra, a Chocolate Brown Szolárium ügyvezető tulajdonosa.

A masszázsszalonokban is hasonló a helyzet. Megtudtuk, hogy a legtöbb esetben pozitív a tapasztalat a klienseket illetően.

„Kicsit félnek az emberek, a régi vendégeink bátrabban mernek jönni. Figyelünk a higiéniára, fertőtlenítünk. Szeretnek ide jönni az emberek, tudják, hogy biztonságban vannak. A többieket várjuk, szeretnénk, ha minél többen jönnének” - hangsúlyozta Csóka Andrea, a Best Masszázs masszőre.

A mostani nyitás szabályai szerint egyébként a vendéglátóhelyek és a kulturális intézmények továbbra is zárva tartanak. Arról, hogy mikor jöhet a feloldások következő köre, egyelőre nincs információ.

Vissza