Folyamatos védekezés2021. április 6. (kedd) 19:00 - Híreknews/10197_0_300.jpgA hosszú hétvégén is folytatódott a védőoltások beadása a kijelölt oltópontokon. Ezzel már több mint 2,4 millióan kapták meg legalább az első adag vakcinát hazánkban. A tervek szerint a nyitás első lépcsője két és fél millió beoltott elérése után következhet. A rendőröknek a hosszú hétvégén is sok dolguk akadt.

A hétvége tapasztalatait és az aktuális járványügyi helyzetet ismertették ma a szakemberek az Operatív Törzs tájékoztatóján. A húsvéti hétvégén is sok feladatuk volt a rendőrség munkatársainak a korlátozások betartatásával kapcsolatban. Az intézkedésekről, valamint a lakosság magatartásáról Kiss Róbert alezredes beszélt.

„Az elmúlt hosszú hétvégén összesen a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 3949 személlyel szemben intézkedtek rendőreink. Így összességében 47223-ra emelkedett a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt végrehajtott rendőri intézkedéseink száma” - mondta Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese.

Azt pedig már az országos tisztifőorvos mondta el, hogy ebben a négy napban is folyamatosan működtek az oltópontok. Mára sikerült átlépni a 2,4 millió főt, ami a legalább egy alkalommal beoltottak számát illeti. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a tervek szerint akkor következhet a többlépcsős újranyitás első szakasza, amikor a beoltottak legalább 2,5 millióan lesznek. Ez várhatóan még ezen a héten megtörténhet.

„Magyarországon már a lakosság 24,2 százaléka kapott egyszer legalább védőoltást, és ez egy rendkívül jó adat, hiszen tudjuk azt, hogy az egyéni védettség kialakulása nagyon fontos. Ez minél nagyobb számban megtörténik, a kisebb közösségeket, családtagokat is fogja védeni, és reményeink szerint az egész ország lakosságát, amikorra kellő számú beoltott személy lesz” - hangsúlyozta dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Időközben sajnos továbbra is folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában újabb 1890 pozitív teszt született, Magyarországon mintegy 251 ezer aktív esetről tudunk. Kórházban több mint tizenkétezer beteget ápolnak, lélegeztetésre 1440-en szorulnak. Megyénkben a járvány kezdete óta 38512 megbetegedést regisztráltak.

Kép forrása: internet.

Vissza