Meredek emelkedés2021. március 24. (szerda) 19:00 - Híreknews/10165_0_300.jpgA megfeszített védekezés ellenére szinte szárnyalnak a járványügyi adatok. Erről beszélt a mai sajtótájékoztatón dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos. Az elmúlt 24 órában 7587 új fertőzöttet regisztráltak, és elhunyt 247 beteg. A maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt kedden 549 esetben intézkedtek a rendőrök.

Az elmúlt 24 órában 303 esetben intézkedtek a kijárási tilalommal, a csoportosulások és gyülekezések tilalmával kapcsolatos szabályok megsértése miatt a rendőrök, a kijárási korlátozás, majd az azt felváltó kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta pedig összesen 54 056 hasonló esetben jártak el. Emellett a maszkviselés megszegése miatt is több száz alkalommal akadt dolguk.

„540 személlyel szemben intézkedtünk a közterületeken, mert a személyek nem viselték a maszkot. 157 személlyel szemben alkalmaztunk figyelmeztetést, 213 személy részére szabtunk ki helyszíni bírságot, és 170 állampolgárral szemben tettünk szabálysértési feljelentést” - mondta Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese.  

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet szeptember 21-i hatályba lépése óta pedig már 38 555 emberrel szemben kellett fellépniük az egyenruhásoknak. Ezt követően dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos fejtette ki, hogy már több mint másfél millióan kapták meg az oltást. Ezt követően a napi megbetegedésekről is beszélt.

„Az elmúlt 24 órában 7587 új fertőzöttet regisztráltunk a laboratóriumainkban, illetve a szűrőbuszokon az Országos Mentőszolgálat stabil mintavételi helyein. Sajnos elveszítettünk 247 beteget. Kórházainkban 11805 főt ápolnak jelenleg” - emelte ki dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Megyénkben a járvány kezdete óta már közel harmincháromezer aktív esetet regisztráltak. A szakemberek arról is beszéltek, hogy mindenképp el kell kerülni a megbetegedést és kórházba kerülést. Így nem csak az épségünket védhetjük meg, hanem az egészségügyi ellátórendszer helyzetét is megkönnyebbíthetjük.

Kép forrása: internet.

Vissza