Sima burkolat (képgalériával)2021. március 24. (szerda) 19:00 - Városnews/10164_0_300.jpgTeljes hosszában új burkolatot kap a Pázmány út. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásához tartozik a terület csapadékvíz-elvezető rendszerének kialakítása is. Jelenleg ezen, valamint a kocsibejárók kialakításán dolgoznak a kivitelező cég szakemberei. Ez a szakasz már régóta nehezen járható, így hosszú időre visszanyúló probléma oldódhat meg.

Tábla jelzi a Pázmány út elején, hogy a területen munkavégzés zajlik. A városnak ezen a részén már régóta rossz állapotú a burkolat, ezen részben javított a csatorna-beruházás utáni helyreállítás. A kátyúk és úthibák elsősorban a Farkaslyuk felől Ózd irányába tartó sávban okoznak kellemetlenségeket a járművezetőknek. Most a Magyar Közút beruházásával újulhat meg a burkolat.

„A Pázmány úton élőknek és az erre közlekedőknek régi álma volt már, hogy normális úton közlekedhessenek, amelyet Magyarország Kormánya és Riz Gábor képviselő úr segítségével sikerül megvalósítanunk. Egy teljes körű útfelújítást, valamint csapadékvíz-elvezetési munkálatokat hajtanak végre a Pázmány út teljes hosszában. Tehát a falusi körforgalomtól egészen Ózd határáig” - mondta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

Jelenleg a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése zajlik, a házak oldaláról a patakmederbe fogják vezetni a vizet, az úttest alatt. Folyamatban van továbbá a házak előtti kocsibejárók kialakítása. Ha ezzel elkészültek, akkor következhet az aszfaltozás. A Pázmány út teljes hosszában, tehát a falusi körforgalomtól egészen Ózd határáig új burkolatot kap, így megoldódik a rossz minőségű aszfaltborítás jelentette, régóta fennálló probléma.

Ez az útfejújítás nemcsak Ózdot és a Pázmány utat érinti. Csernely és Farkaslyuk között egy négy kilométeres szakasz már korábban megújult, Hamarosan pedig az időjárás függvényében Csernely belterületén is zajlanak majd a munkák.

Csernelyben egyébként már most is találkozhatnak munkagépekkel a közlekedők. Egyelőre az előkészítő munkafolyamatok zajlanak, az aszfaltozást ezt követően, az időjárás alakulásától is függően kezdhetik meg.


0164_0_t 0164_1_t 0164_2_t 0164_3_t
0164_4_t 0164_5_t
Vissza