Nem mérgeznek2021. március 20. (szombat) 19:02 - Városnews/10162_0_300.jpgEgy Vasvár úton készült fotó jártba be a napokban a közösségi médiát. A világhálón percek alatt különböző elméletek kaptak szárnyra azzal kapcsolatban, hogy a teherautó milyen anyagot juttathat az úttestre. Egyesek arra tették le a voksukat, hogy biztosan a Covid-19 vírussal kapcsolatos fertőtlenítésről van szó, míg mások egyenesen arra apelláltak, hogy valamilyen veszélyes permetszert juttatnak a levegőbe a kijárási korlátozás idején.

Az esettel kapcsolatban hamar megszólaltak az illetékesek is, hiszen kiderült, hogy az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai teljesítettek szolgálatot. A céljuk pedig nem más volt, mint a téli üzemeltetés során felhasznált szóróanyag összegyűjtése. A cég tájékoztatása szerint ez azért az éjszakai órákban történik, mert napközben sűrűbb a járműforgalom, így ekkor kevesebb fennakadást okoz a művelet. A folyamat során az úttestre és a seprőfejre permetezett anyag pedig víz volt, hogy minél kevesebb porral járjon a procedúra.

Ugyanakkor nem ez volt a napokban az egyetlen hajmeresztő feltételezés a koronavírussal kapcsolatban. A heti rendészeti jelentések között olvasható egy bejelentés, miszerint az ÓVI munkatársai napok óta nem szállítják el a gallyakat a panaszos háza elől, mert a faágak bizonyára „covidosok”. A cég egyébként a kapacitás függvényében a napokban teljesíti majd a kérést.

Kiemelten fontos, hogy ebben a nehéz időszakban ne dőljünk be különböző álhíreknek. Mielőtt összeesküvés-elméleteket gyártanánk győződjünk meg a forrás hitelességéről, és keressük fel az illetékeseket. Csak így lehetünk biztosak az információk valódiságában.

Kép forrása: internet.

Vissza