Marad a szigor2021. március 19. (péntek) 16:08 - Híreknews/10160_0_300.jpgTovábbi egy hétig még biztosan maradnak a jelenlegi korlátozások hazánkban. Ezt a miniszterelnök jelentette be a közrádióban. A húsvéti szabályokról később döntenek, a jövő héten pénteken ismertetik majd az ünnepi rendet.

Hétfőtől egy hétig még egészen biztosan érvényben maradnak a jelenlegi korlátozó intézkedések Magyarországon. Így egyebek mellett a közterületen is kötelező maszkviselést, az üzletek és szolgáltatók zárva tartását – a meglévő kivételek mellett – legalább március 29-ig fenntartja a kormány. Az erről szóló döntést Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel jelentette be a közrádióban. A kormányfő szerint azért nem két hétre hoztak most döntést, mert a környező országok tapasztalatai alapján gyorsan változhat a helyzet.

Járványügyi szempontból kiemelt kockázatot jelenthetnek a húsvéti ünnepek. Idén egyébként nagypéntek április másodikára, míg húsvétvasárnap negyedikére, húsvéthétfő ötödikére esik. Ezekre a napokra különleges intézkedéseket léptethetnek életbe. Azt azonban még nem tudni, egészen pontosan miről van szó, a döntéseket később hozzák meg, és jövő pénteken, szintén a közrádióban tesz bejelentést a miniszterelnök.

A fokozatos nyitás akkor kezdődhet, ha a beoltottak száma eléri a 2,5 milliót. Ebben a számban minden olyan 65 év fölötti magyar ember benne lesz, aki kérte a vakcinát. Mindeddig 1 millió 478 ezren kapták meg az első dózist. Jelenleg mintegy 167 ezer aktív fertőzöttről tudunk Magyarországon, közel 365 ezren már meggyógyultak. Kórházban 10264 beteget ápolnak, lélegeztetésre 1174-en szorulnak. Megyénkben a járvány kezdete óta 30834 pozitív esetet regisztráltak.

Kép forrása: internet.

Vissza