Magas számok2021. március 3. (szerda) 19:00 - Híreknews/10125_0_300.jpgFolytatódik a koronavírus-járvány harmadik hullámának felfutó szakasza. Az országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint dinamikusan emelkednek a járványügyi adatok, és az előző szakaszokhoz képest felgyorsult a betegség lefolyása is. Így sokan szorulnak rövid időn belül kórházi kezelésre.

Továbbra is felfutó szakaszban van hazánkban a koronavírus-járvány. Ez derült ki az operatív törzs mai tájékoztatóján. A rendőrségi intézkedéseket Kiss Róbert ismertette, és kitért arra is, hogy Szlovákiában a fokozódó helyzet miatt újabb szigorításokat vezettek be. Ezek már a magyar határt is érintik, igaz, nem az Ózdhoz közeli átkelőhelyekről van szó.

„A mai nap reggel öt órától a szlovák oldalon lezárásra került a Letkés és Ipolyszalka közötti átkelőhely. A fő határmegbízott továbbá a levelében kérte a magyar határforgalom-ellenőrzési és határőrizeti feladatokat ellátó szervet, hogy intézkedjünk a Szlovák Köztársaság felé irányuló komáromi Monostori Duna-hídon érkező személyforgalom elterelésére, a régi komáromi határátkelő irányába. A mai nappal ezeket az intézkedéseket bevezettük” - mondta Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese.

Hazánkban az elmúlt huszonnégy órában is tovább nőtt a megbetegedések száma, az aktív fertőzöttek 98 ezernél is többen vannak. Elhunyt 136 beteg. Az esetszám növekedése mellett ráadásul az is megfigyelhető, hogy gyorsul a vírusos betegség lefolyása, a páciensek állapota hamar súlyosbodik. Ezt mutatja az is, hogy jelenleg már 622-en szorulnak lélegeztetésre.

„Rendkívüli mértékben, dinamikusan nőnek a járványügyi adataink. És ez nemcsak az új fertőzöttek számában nyilvánul meg, ami az elmúlt 24 órában 4211 főt jelentett, hanem a súlyos megbetegedések számában is főképpen megnyilvánul. Ez azt jelenti, hogy a betegségek, fertőzések nagy számban, súlyosan zajlanak. A tünetek kezdetét illetően gyors romlás következik be, olyannyira, hogy szinte azonnal kórházi kezelésre van szükség” - nyilatkozta dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Folyamatosan zajlik a védőoltások beadása hazánkban. Csütörtöktől új fejezetet nyitnak ezen a téren, rövid időn belül 74 ezer fő, 18 és 60 év közötti krónikus betegek immunizálását tervezik. Ők holnap és holnapután kapják meg az értesítést sms-ben, maga az oltás szombaton és vasárnap történhet meg. Eddig több mint 750 ezren kapták meg az első adagot, mintegy 250 ezren a másodikon is túl vannak.

Kép forrása: internet.

Vissza