Veszélyes úthibák2021. március 1. (hétfő) 19:00 - Városnews/10117_0_300.jpgRengeteg a kátyú a várost keresztülszelő utakon. Már tendenciának számít, hogy a téli hónapok igencsak megviselik a helyi burkolatot. Sokszor már az autók mozgásából is jól látszik, hogy a sofőrök ismerik, és számítanak a veszélyes mélyedésekre. Ennek egyszerű oka van, hiszen ha mégis eltalálnak egy méretes gödröt, akár a futómű is elállítódhat, ami számos komplikációt eredményezhet.

Visszatérő problémának számít városunkban, hogy a téli időszakban megszaporodnak az úthibák. A kátyúk kialakulásának egyik fő oka, hogy az aszfalt repedéseibe bejut a víz, majd a mínuszok miatt ez kitágul, ami tovább rontja a burkolat minőségét. Nálunk az Ózdi Városüzemeltető Intézmény mellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi az utak karbantartását. A mostani körülményekkel kapcsolatban ennek megfelelően meg is kerestük az utóbbi céget.

„Útellenőri szolgálatunk folyamatosan, napi szinten járja a megyében a kezelésünkbe tartozó állami közutakat, tőlük, illetve a társszervek és a közlekedők jelzései alapján, valamint az utak úthálózati szerepe alapján ütemezzük be a munkákat, és folyamatosan dolgozunk a burkolathibák javításán” – fogalmazott Pécsi Norbert Sándor, kommunikációs osztályvezető.

A levél szerint az azonnali beavatkozást igénylő úthibákat, amelyek a forgalom biztonságát veszélyeztetik, azonnal javítják az útellenőrök. Ahol a javítási munkákat nem tudják elvégezni, ott ideiglenesen táblázással hívják fel a közlekedők figyelmét a burkolathibákra. Fontos az odafigyelés, hiszen egy ilyen nyomán defekt, felnirongálódás vagy a futómű elállítódása is bekövetkezhet.

A közlekedők egyébként jelezhetik észrevételeiket a www.kozut.hu oldal E-Ügyfélszolgálat menüpontjában a társaság felé. Emellett a megyei diszpécserszolgálatnál is lehet bejelentést tenni a 06-46/819-380 telefonszámon.

Vissza