Közös akció2021. február 18. (csütörtök) 19:00 - Rendőrségnews/10088_0_300.jpgA falopás visszaszorítása érdekében szerveztek akciót Domaházán. Az Ózdi Rendőrkapitányság közterületi állománya és az Országos Polgárőr Szövetség lovas járőrei közösen eredtek az illegálisan fát kitermelők nyomába. A megmozdulás nyomán két járművet is lefoglaltak, így mindenképp sikeresnek tekinthető az akció.

2017-ben az Ózdi Rendőrkapitányság és az erdészet munkatársai falopás ellen szerveztek akciót. Azóta az egyenruhások rendszeresen tartanak hasonló megmozdulásokat, ugyanis térségünkben komoly problémát okoz a jelenség. Épp ezért ma Domaházán eredtek az elkövetők nyomába.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság közterületi állománya közös fatolvajlás elleni akció keretében vesz részt Domaházán, lovas polgárőrökkel kiegészülve. A cél, hogy megpróbálják visszaszorítani az illegálisan kivágott fa mennyiségét. Lóháton olyan megközelíthetetlen területekre tudnak elmenni, ahová csak speciálisan kialakított gépjárművek, szánkók, lovasfogatok jutnak el. Szolgálati gépjárművel így kollégáim nem tudják tetten érni ott a fatolvajlást. Így ők ezzel segítik a munkánkat” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozatának kötelékében mintegy ezer lovas lát el szolgálatot. A mai akció során az Arlói, a Szikszói, a Kistokaji és a Szögligeti Polgárőr Egyesületből voltak jelen segítők. Munkájuk pedig kifizetődött.

„Sikeresnek mondhatom a tevékenységünket, ugyanis két csoportban járőröztünk itt Domaháza külterületén. Mind a két csoport talált illegális falopásra utaló jelet. Ha jól tudom le is lett foglalva egy gépjármű, amibe fa lett felhalmozva. A másik csapat szintén egy elhagyatott járművet talált, amit korábban falopásra használtak. A nehéz útviszonyok miatt ezt az autót nem tudták a továbbiakban használni. Ez egyelőre ott van kint elakadva” - nyilatkozta Viszovszki Gábor, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozatának megyei koordinátora.

Az akció abból a szempontból is sikeres volt, hogy még inkább megerősödött az együttműködés a polgárőrség és a helyi rendőrkapitányság állománya között. A megyei koordinátor kifejtette, mindenféleképpen előremutató, hogy számítanak a segítségükre, hiszen a lovasok olyan helyre is eljuthatnak, ahová mások nem.

Vissza