Játék és irodalom (képgalériával)2021. február 16. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/10082_0_300.jpgDíjazták a Fekete István irodalmi játék résztvevőit. A vetélkedőt az író születésének 120. évfordulója alkalmából az ÓMI Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtára szervezte. Az Irodalmi állatismeret címet viselő kérdéssort azonban nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is kitölthették. Összesen több mint hatvan megfejtés érkezett. A díjazottak oklevelet, és a szerző egy-egy kötetét vehették át az intézmény képviselőitől.

Emléklapokkal, Fekete István- és Telegdi Ágnes-kötetekkel a kezükben álltak a diákok a Vasvár Úti Általános Iskola előtt. Mindez az ÓMI Városi Könyvtár Gyermekrészlegének irodalmi játékában való sikeres szereplésüknek köszönhető. A vetélkedőt még tavaly hirdette meg az intézmény, amelyet a résztvevők online és papír alapon is kitölthettek. A kérdéseket Telegdi Ágnes írónő természetfotói illusztrálták, amivel a szervezők tovább színesítették az összeállítást. Az 5-6. osztályosok korcsoportjában Tóth Blanka a szintén itt tanuló Rási Bálinttal, és a Bolyky Tamás Általános Iskolában tanuló Kotlár Ágnes Katalinnal megosztott első díjban részesült.

„Szeretem Fekete István műveit. Nagyon szép történeteket írt. A Vuk az egyik kedvencem. Nagyon örültem, hogy első helyezést értem el, nagyon jól esik, és örülök a könyvnek is” - mondta Tóth Blanka, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

A versenyben résztvevők egyéb elismeréseket is átvehettek. Sikur Ádámot, Boros Alexandrát és Kozma Sámuel Richárdot szép munkájukért jutalmazták.

A könyvtár közkívánatra később a felnőttekre is kiterjesztette az irodalmi játékot. Így annak felnőtt nyertesei is voltak. E kategória egyik képviselőjeként első helyezést ért el Molnár Lilla tanítónő is. A megfejtéseket január 25-ig küldhették be a résztvevők. Százhúsz évvel ezelőtt ugyanis ezen a napon született Fekete István.

„Összesen 62 megfejtésünk érkezett. Körülbelül fele-fele arányban az online, és a papír alapú. Most itt a Vasvár Úti Általános Iskola előtt állunk, mert innen érkezett a legtöbb megfejtés, de a város minden iskolája számára meghirdettük ezt a versenyzési lehetőséget” - nyilatkozta Császár Éva, az ÓMI Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárának gyermekkönyvtárosa.

Természetesen más oktatási intézményekből is jelentkeztek a játékra. Így például az Újváros Téri Általános Iskolából az alsó tagozatos Majoros Anna végzett az első helyen, de a díjazottak közt volt Éliás Panni, Antal Ottó Máté és Bölkény Lili is. Ezen kívül Stubina Nimródot, Török-Búzás Juliannát és Fazekas Flóriánt, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulóit is jutalmazták szép munkájukért. A játék egyik érdekessége, hogy annak legidősebb résztvevője hetvenéves volt, ő a kitöltés online formáját választotta.


0082_0_t 0082_1_t 0082_2_t 0082_3_t
0082_4_t 0082_5_t 0082_6_t 0082_7_t
0082_8_t
Vissza