Felszámolt akadály (képgalériával)2021. február 2. (kedd) 19:00 - Városnews/10045_0_300.jpgA rendőrség szállíttatta el azt az összetört kocsit, amely már több mint egy hete forgalmi akadályt okozott a Zrínyi Miklós úton. A gépjárműtől sem a gyalogosok, sem pedig az autósok nem fértek el. A sofőr ittasan, jogosítvány nélkül vezetett, így okozott bajt. Ezt követően pedig sem a városi rendészet, sem pedig a rendőrség felszólításainak nem tett eleget. Ha a továbbiakban sem működik együtt a hatósággal, az autóját egész egyszerűen eladják, az árából pedig kifizetik a felmerült költségeket.

Alkoholt fogyasztott, és vezetői engedélye sem volt annak az ózdi férfinek, aki még január 24-én okozott balesetet a Zrínyi Mikós úton. A Volkswagen Passat sofőrje a Brassói úti körforgalomból hajtott ki a bolyki elágazás irányába, amikor áttért a szembejövő sávba, és egy Renault Megane-nak ütközött. A férfi ellen az Ózdi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ittas vezetés miatt. A Renault-t már akkor elszállították a tulajdonos kérésére, a Volkswagent pedig csak ma délelőtt, a rendőrség közbenjárásával.

„Öt napon belül értesíteni fogjuk az üzembentartót, hogy a járművet eltávolítottuk a helyszínről, és felszólítjuk arra, hogy 15 napon belül vegye át ezt a járművet a telephelyről. Ha ennek nem tesz eleget a kézhezvételtől számított 15 napon belül, abban az esetben még egyszer felszólítjuk, és ha ennek sem tesz eleget, a járművet értékesíteni fogjuk. Az értékesítés összegét pedig a jogszabályban meghatározottak szerint kezeli a rendőrség” - mondta Rajhóczki Péter, az Ózdi RK Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezetője.

Az autó nyolc napig állt félrevontatva, mind a járdán, mind pedig az úttesten közlekedőket korlátozva a haladásban. A tulajdonost a rendőrség mellett már a városi rendészet is felszólította napokkal ezelőtt. A kocsit az egyik helyi, autómentéssel foglalkozó vállalat munkatársai szállították el. A cég egyik értékesítője azt mondja, hogy az ilyen esetek elég gyakoriak.

„Nagyságrendileg az elmúlt évi statisztika alapján körülbelül negyven ilyen esetünk volt. Akár balesetet elszenvedett autók, vagy lefoglalt autók tekintetében is szokott tőlünk a rendőrség segítséget kérni” - nyilatkozta Csutor László, a Suzuki Kaiser értékesítője.

Az üzembentartót szabálysértési eljárás alá is vonják kötelezettségei elmulasztása miatt. Az elszállítás, tárolás és az esetleges értékesítés költsége is őt fogja terhelni. Egy önkormányzati rendelet lehetőséget biztosít arra, hogy valaki például egy parkolóban tárolja forgalomból kivont, vagy sérült gépjárművét, de ehhez közterület-használati engedélyt kell kiváltania, amely harminc napig érvényes.


0045_0_t 0045_1_t 0045_2_t 0045_3_t
0045_4_t 0045_5_t 0045_6_t 0045_7_t
0045_8_t 0045_9_t 0045_10_t
Vissza