Kedvező számok2021. január 25. (hétfő) 19:00 - Híreknews/10023_0_300.jpgTovábbra is csökken az új fertőzöttek száma, az elmúlt huszonnégy órában 844 embernél igazolták a koronavírus jelenlétét hazánkban. Az országos tisztifőorvos a következetes intézkedéseket és a lakosság fegyelmezettségét említette az adatok kedvező alakulásának okaként. Megyénkben ugyanakkor már átlépte a húszezret a járvány kezdete óta regisztrált esetek száma.

Az ügyeleti központ vezetőhelyettese nyitotta az operatív törzs mai tájékoztatóját. Kiss Róbert nemcsak az elmúlt időszak rendőri intézkedéseit ismertette, hanem a járvány kezdete óta eltelt teljes időszak statisztikáiról is beszélt. Ebből jól látszik, hogy továbbra is viszonylag sok szabálysértővel szemben intézkednek a hatóságok munkatársai.

„Az elmúlt hétvégén a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt összesen 569 személlyel szemben intézkedtek rendőreink. Így a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet szeptember 21-i hatályba lépése óta ez idáig összesen 21368 személlyel szemben intézkedtek munkatársaink” - mondta Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese.

Az elmúlt huszonnégy órában 844 főnél mutatták ki a koronavírus jelenlétét, miközben elhunyt 56, többségében idős, krónikus beteg. Jelenleg 3814 főt ápolnak kórházban, lélegeztetésre 247-en szorulnak. Megyénkben a járvány kezdete óta regisztrált pozitív esetek száma átlépte a húszezret. Az országos tisztifőorvos szerint az adatok kedvező alakulása a következetes intézkedéseknek és a lakosság fegyelmezettségének köszönhető. Az első védőoltást mintegy 147 ezren, míg a második vakcinát 9403-an kapták meg.

„Fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy egyrészt nincsen a világon olyan vakcina, ami száz százalékos védelmet ad, tehát az egyéni védelem szempontjából ezt fontos tudni. A közösség védelme érdekében pedig azt is fontos tudni, hogy ez a beoltotti szám még nagyon alacsony” - emelte ki dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Oltóanyagok továbbra is folyamatosan érkeznek hazánkba, de a megfelelő átoltottság eléréséhez még időre van szükség. A tisztifőorvos éppen ezért továbbra is óvatosságra, a higiénés szabályok, valamint az érvényben lévő intézkedések betartására kéri a lakosságot.

Vissza