Táblai Borverseny2021. január 22. (péntek) 19:00 - Városnews/10016_0_300.jpgMár tervezés alatt van az 50. Táblai Borverseny. A helyi borkedvelők és borosgazdák körében népszerű esemény immár 1972 óta zajlik töretlenül. A jelenlegi járványügyi helyzet azonban ennek lebonyolítását is befolyásolja. Medve József főszervező elmondta, hogy amint lehet, megtartják a rendezvényt.

2012-ben a 40. Táblai Borverseny nagy sikernek örvendett a térség lakói és borosgazdái körében. A szervezők minden évben megmérették egymás borait egy szakmai, ugyanakkor baráti jellegű eseményen. A mostani járványügyi helyzet azonban erre a kezdeményezésre is rányomta bélyegét, és félő, hogy nem tudják időben megrendezni azt. Az illetékesek azonban már most elkezdték az előkészítéssel, lebonyolítással kapcsolatos munkálatokat. A borverseny főszervezője Medve József azt reméli, hogy minél hamarabb véget érnek a korlátozások.

„Azon vagyunk a szervezők – már elkezdtük a munkát –, hogy amint lehetséges ezt megszervezzük. Annál is inkább fontos ez, mert ez most tulajdonképpen az 50. Táblai Borverseny, ami az ember életében is nagyon sok, az ötven év, de főleg egy ilyen szervezésnek az életében, hogy ez megmaradt az azt mutatja, hogy erre igény van, ezt igénylik az emberek és szeretik” - mondta Medve József, a Táblai Borverseny főszervezője.

A borversenyhez szorosan kapcsolódik az év eleji pincelátogatás, amikor a szervezők tiszteletüket teszik egy-egy borosgazdánál. Az Apáczai Csere János Általános Iskola konyháján a verseny előtt pár nappal kolbászt töltenek a szervezők és a vendégek. Ugyanis ennek fogyasztása is hagyomány már. A zene is központi szerepet kap. A dallamokat minden évben Berki Lajos gitárral és Varga Rudolf hegedűn szolgáltatja.

Az esemény jubileumát tekintve a szervezők szeretnék ünnepélyesebbé tenni az 50. Táblai Borversenyt. Ezúttal a Tiszti Kaszinó épületében tervezik megvalósítani a programot, emellett több különleges fogással is készülnek. Az esemény fővédnöke pedig Janiczak Dávid, városunk polgármestere lesz.

Vissza