Nem változtak (képgalériával)2021. január 21. (csütörtök) 19:00 - Városnews/10013_0_300.jpgNem drágult a fa és a szén tavalyhoz képest, a forgalmuk mégis visszaesett. Erről számolt be az egyik helyi tüzép értékesítési vezetője. A gyengülésnek több oka is lehet, amelyből az egyik, hogy az emberek talán környezetbarátabb fűtési módokat alkalmaznak. Aki mégis a fa mellett dönt, annak érdemes megbízható kereskedőtől vásárolnia.

Nagyüzemben zajlik a munka az egyik ózdi telephelyen. Innen nemcsak helyiek vásárolnak téli tüzelőt, hanem a környékbeli megyékbe is jut belőle. Sokan olcsón, a piaci ár alatt szeretnének tüzelőhöz jutni. A kérdés az, megéri-e kockázatot vállalni? Hiszen számos alkalommal hallhattunk már arról, hogy a trükközők nem az ígért mennyiséget szállítják ki a kuncsaftnak, ezzel megkárosítva őt. A legjobb védelem a csalók ellen, ha hivatalos, leellenőrizhető kereskedőtől vásárol mindenki. A telephelyen megtekinthető a kínálat, majd a pontos mérés és kiszállítás után számlát kap a vevő. A városunk másik határában működő tüzép tulajdonosa minden évben tervszerűen gondoskodik a tüzelőanyag beszerzéséről. Náluk mindig kapható hasított és tekézett tűzifa, valamint darabos szén is. Utóbbit Felsőnyárádról szerzik be, szerintük ez megbízható minőségű.

„Az árak az elmúlt évhez viszonyítva nem változtak, viszont a forgalmunk nagymértékben visszaesett. Talán ez köszönhető az idei tél enyhe időjárásának, vagy pedig az alternatív energia megjelenésének a háztartásokban. Talán az emberek újra gázzal fűtenek, hiszen annak is az ára nagymértékben csökkent. Illetve köszönhető az ózdi önkormányzat szociális alapon osztott tüzelési anyagainak” - mondta Medve Orsolya, a Mackó Tüzép értékesítési vezetője.

Jelenleg a tekézett tűzifa mázsája 3000 forintba kerül, míg ugyanennyi szenet ennél 390 forinttal drágábban lehet vásárolni. A telepen a keményfa brikett is megtalálható 15 kilós kiszerelésben, amelynek ára 1700 forint. Ez remekül használható kandallókban és cserépkályhákban. Nem túl olcsó, viszont kevés hamut hagy maga után, és a fűtőértéke is kiváló. Orsolya véleménye szerint a lakosság egyre környezettudatosabb, és sokan nyitnak az alternatív fűtési megoldások felé, ez köszönhető annak is, hogy hazánkban egyre több pályázati forrás érhető el ebben a tekintetben.


0013_0_t 0013_1_t 0013_2_t 0013_3_t
0013_4_t 0013_5_t 0013_6_t 0013_7_t
0013_8_t 0013_9_t 0013_10_t
Vissza