Résen voltak (képgalériával)2021. január 18. (hétfő) 19:00 - Rendőrségnews/10004_0_300.jpgBetörőket értek tetten a rendőrök Arlóban. A borsodnádasdi őrs munkatársai a frissen lehullott hótakarón fedeztek fel lábnyomokat. Ez elsőre hétköznapinak tűnhet, csak hogy ezek egy családi ház kerítése felé vezettek hajnali fél egykor. Az egyenruhások három fiatalt fogtak el. Az eset érdekessége, hogy az ingatlanban élő idős asszony észre sem vette, hogy bűncselekmény áldozata lett.

Január 13-án esett le az első hó az évben. Többnyire ennek volt köszönhető, hogy a Borsodnádasdi Rendőrőrs járőreinek szolgálatteljesítés közben a szomszédos Arlóban egy bűncselekményt sikerült megakadályozniuk. Ugyanis hajnali fél egykor lábnyomokra lettek figyelmesek a fehér hótakarón, amelyek egy ingatlan kerítéséhez vezettek. A tulajdonos elmondta, hogy tulajdonképpen csak akkor kapott észbe amikor már a rendőrök helyszíneltek az udvarán. Neki fel sem tűnt, hogy bajban van. A fia tájékoztatta róla később, hogy mi történt.

Az itt élő idős asszony elmondta, hogy 1965 óta lakik itt, de eddig még csak hasonlóra sem volt példa. A 80 éves hölgy elmesélte azt is, hogy a kétszintes ház felső emeletére törtek be a fiatalok, akik több lakatot vágtak le a vasrácsról mire bejutottak. A szoba ajtók feltörését követően pedig bejutottak a helyiségekbe, ott pedig értékek után kutattak, valószínűleg pénzt kereshettek.

Az elkövetőket a rendőrök azonban meglepték mielőtt még elmenekülhettek volna, a tettesek azt is mondták, hogy ha nem érkeznek túl hamar a hatóság munkatársai, akkor néhány dolgot biztosan elvisznek.

„A ház udvarában követték a rendőrök a nyomokat, és így látták meg, hogy az épület hátsó ajtaja fel van törve, bent pedig három férfi tartózkodik. A kamaszok a járőrök kérésére elmondták, hogy lopni akartak, de a rendőrök túl hamar érkeztek. Mindhárom fiatal férfit előállították az Ózdi Rendőrkapitányságra kollégáim” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Végül az asszonynak nem esett baja és így nem is vittek el tőle semmit. Azt mondja néha érdekes hangokat hall az utcáról beszűrődni, de akkor mindig belülről megzörgeti az ablakot elijesztés képen. A ház őrzője a tíz éves Morzsi kutya, aki akkor este valahogyan elszabadult, de az is elképzelhető, hogy direkt engedték el, hogy ne csapjon hangzavart.


Képek forrása: police.hu

0004_0_t 0004_1_t 0004_2_t 0004_3_t
0004_4_t 0004_5_t 0004_6_t

 

Vissza