Anyák napja – Közösen köszöntötték anyukájukat és nagymamájukat a gyerekek a Katona József Úti Óvodában
Oktatás
2024. máj. 3.

Anyák napja – Közösen köszöntötték anyukájukat és nagymamájukat a gyerekek a Katona József Úti Óvodában

Anyák napi műsorral készültek a gyerekek az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti egységében. A Brumi csoport tagjai több verset és dalt is megtanultak a nagy napra.

Az Orgona ága című gyermekdallal indították anyák napi műsorukat a gyerekek az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti egységében. A Brumi csoport növendékei közös műsorral készültek Anyák napjára, amit minden évben május első vasárnapján ünneplünk.

Sok kisgyermeket az édesanyjuk mellett a nagymamájuk is elkísért a ünnepélyes köszöntésre. A óvodások egytől egyig sokat gyakoroltak, hogy tökéletesen megtanulják a verseket és az énekeket a nagy napra.

„Az intézményünkben már hagyománya van az anyák napi műsornak. A szülők is nagyon várják, tulajdonképpen az év vége közeledik tehát itt számot adunk arról is, hogy a gyerekek mit tanultak, mit tudnak, hogyan tudnak kiállni, műsorban szerepelni és együttműködni. Projektmódszerrel dolgozunk, tehát ez nem egy egy napos történet hanem két három héttel ezelőtt már elkezdjük a felkészülést, a családprojektet” - mondta Pusztai Ferencné, óvodapedagógus.

Elmondta, hogy a készülődés során családi fényképeket nézegettek a gyerekek és megtanulták, hogy kinek mi a szerepe és miért fontos megünnepelni az anyukákat, nagymamákat ezen a jeles napon. A Brumi csoport növendékei egyszerre szavalták a versikéket, és énekelték a dalokat. Több anyukának is kicsordult az öröm könnye.

„Sírni szokott minden anyák napján” - nyilatkozta Nagy Boglárka.

Több kézműves ajándékot is készítettek az apróságok.

„Van olyan lap amit készítettünk, hogy ha kinyitják akkor szívek meg virágok vannak benne” - fogalmazott Ádám Liza és Érsek Áron.

A műsor végén a gyerekek átadták az általuk készített ajándékokat, ezzel zárták le az ünnepséget.