Ajándék a gyerekeknek
Szabadidő
2024. máj. 3.

Ajándék a gyerekeknek

Vidámparki élménnyel lepte meg a gyerekeket Janiczak Dávid polgármester és Féder József, a Féder Utazó Vidámpark társtulajdonosa.

Nagy mosollyal az arcukon ültek a körhintán a gyerekek. Az Árpád Vezér Úti Tagóvodából érkeztek az Ifjúsági Parkba.

„Nekem a legjobban tetszett a ringlispíl” - mondta Benke Dorina.

Már hagyománynak számít, hogy ilyenkor Janiczak Dávid polgármester a vidámpark társtulajdonosával, Féder Józseffel közösen megajándékozza a gyerekeket néhány órányi felhőtlen játékkal.

„Még a nagyapámék kezdték el ezt a vidámparkos vonalat. Úgy döntöttünk, hogy minden évben megpróbálunk egy kicsit visszaforgatni abba a közösségbe, ahova tartozunk, ahonnan elindultunk és így minden évben más-más intézményeket igyekszünk meghívni egy-egy ilyen délelőttre” - nyilatkozta Féder József, a Féder Utazó Vidámpark társtulajdonosa.

Azt mondja, szeretnék ezt a hagyományt tovább folytatni, hogy a kicsik gyerekkora igazi gyerekkor lehessen. Az óvónőktől úgy tudjuk, sok gyermek családja nincs olyan anyagi helyzetben, hogy egy ilyen programot ki tudjon fizetni. Van olyan, aki még soha nem ült körhintán, de most lehetősége nyílt kipróbálni.

„Nagyon örülnek a gyerekek, hogy részt vehetnek ezen a programon. Van olyan kisgyerek, akinek nincs lehetősége erre felülni, így nagyon várták és nagyon izgatottak voltak és úgy veszem észre, hogy nagyon örültek is ennek a lehetőségnek” - emelte ki Kovácsné Pirka Edina, az Ózdi Városi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodájának tagóvoda-igazgatója.

Két napon keresztül töltötték a parkban a délelőttjüket a gyerekek. Csütörtökön az Árpád Vezér, pénteken pedig a Nemzetőr Úti Tagóvodából érkeztek.

„Igazából azt mondhatom, hogy óvodánkból szinte a gyermekek 80%-a részt vesz ezen a programon és úgy látom, hogy mindenkinek nagyon tetszik. Vannak félénkebbek, de végül ők is nagyon szívesen felültek ezekre a játékokra” - fogalmazott Répási Judit, az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodájának tagóvoda-igazgatója.

A vidámpark számos városi eseményen jelen van a gyerekek örömére. A fiatalok kihasználták a lehetőséget és minden játékot kipróbáltak.

„Öröm látni, hogy sikerült az óvodásoknak ilyen jó programot szervezni, ahol mindenki mosolyogva ül az eszközökön. Szaladgálnak és váltják, hogy ki, mikor, melyiket próbálja ki. Nagyon fontos ez, hiszen sokan nem engedhetik meg maguknak és Féder Józsefnek köszönhetően, a kapcsolatunknak köszönhetően lehetővé tudtuk tenni ezeknek a gyerekeknek is, hogy egy ilyen vidám délelőttjük legyen” - hangsúlyozta Janiczak Dávid polgármester.

A polgármester azt is elmondta, hogy az idei Hétvölgy Fesztivál előtt ismét meglepik majd a gyerekeket egy kis játékkal.