Bemutató órát tartott Pohner Ádám séf az Ózdi SzC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában
Oktatás
2024. máj. 3.

Bemutató órát tartott Pohner Ádám séf az Ózdi SzC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskolában

Pohner Ádám sztárséf birtokba vette az Ózdi SzC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola tankonyháját. A rendhagyó órán a felnőttképzés szakácsait oktatta.

Sercegő olaj, lobogó főzővíz, előkészített húsok és zöldségek. Szorgoskodnak a tankonyhában az Ózdi SzC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola diákjai. Az intézmény kiemelt figyelmet fordít a felnőttképzés népszerűsítésére. Most a szakács szakma került előtérbe.

„Így esett az oktatóink választása Pohner Ádámra. Habár jómagam még a mályinkai Iszkor étterembe nem jártam, ennek ellenére olyan minőségi alapanyagokkal dolgoznak, az ételkészítés módja is különleges, hogy úgy gondoltuk, hogy a felnőttképzés hallgatóit szeretnénk ebbe beavatni és így került sor erre a bemutatóra, illetve erre a közös együtt főzésre” - mondta Alabán Péter, az Ózdi SzC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.

A tanulók számára Pohner Ádám egy igazi példakép, hiszen világversenyen egészen a döntőig jutott. A séf új ételkészítési technikákat tanított a közös főzés során.

„Őszintén szólva nagyon jó érzés, nyilván nagyon megtisztelő, hogy meghívtak, felkészültünk rá. Gyakorlatilag szabadon azt főzhetünk, amit szeretnénk. Ez egy nagyon jó dolog. Én, amikor én voltam diák, nagyon nagyon sokat kaptam az akkori tanáromtól, Vomberg Frigyestől meg az akkori séfektől, akikkel együtt dolgoztam. Bennem ez mindig úgy élt, hogy amikor az embernek lehetősége van, akkor ebből vissza kell szépen csurgatni. Amit én kapok azt nekem is tovább kell adni” - nyilatkozta Pohner Ádám, a mályinkai Iszkor séfje.

A szakácsképzés diákjai feszülten figyelték a sztárséf minden mozdulatát.

„A fő motiváció nálam a szakács szakma iránt az volt, hogy már nagyon régen érdeklődöm a gasztronómia iránt és folyamatosan próbálom fejleszti az alaptudásomat mindenféle területen, cikkeket olvasok, videókat nézek és napi szinten próbálok újdonságokat elsajátítani. Ádámmal kapcsolatban, nagyon vártuk már őt. Hetek óta készülünk arra, hogy találkozhassunk vele, nagyon izgultunk is” - fogalmazott Takács Nikoletta, az Ózdi SzC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola tanulója.

Az intézmény pedagógusai a rendhagyó tanórával szeretnék motiválni a diákokat és segíteni a pályaorientációt. A cél a szakképzés népszerűsítése.