Fókuszban a kapcsolattartás
Egyház
2024. ápr. 24.

Fókuszban a kapcsolattartás

Ózdon gyűltek össze az egyházmegye evangélikus lelkészei. Az istentiszteletet P. Nagy Krisztina, a Fancsal-Hernádvécsi Evangélikus Egyházközség lelkésze tartotta.

Az egyházmegyében szolgáló evangélikus lelkészek látogattak el a városba, havonta összegyűlnek egy lelkészi munkaközösség keretében. Ilyenkor mindig egy-egy gyülekezet látja vendégül a többit. Most Tóth Melindán volt a sor, hogy fogadja a látogatókat Ózdon.

„Ez egy nagyszerű alkalom. Én úgy gondolom, hogy mint ahogy minden embernek, nekünk is szükségünk van közösségre. Ez nemcsak azt jelenti, hogy beszélgetünk és kávézunk, hanem azt hogy bizony komoly dolgokról is beszélgetünk, ami bennünket érint, a szolgálatunkat érinti, illetve az egész egyházat érinti” - mondta Tóth Melinda, evangélikus lelkész.

Azt mondta, szeretik ezeket az alkalmakat. Ilyenkor együtt vannak és meglátják egymás szolgálati helyét, ami mindig nagy élmény. Ez alkalommal P. Nagy Krisztina, a Fancsal-Hernádvécsi Evangélikus Egyházközség lelkésze tartotta az istentiszteletet. Márk evangéliumából olvasott fel. Arról beszélt, hogy nem tudjuk, hogyan növekszik, amit elültetünk, mert ez nem rajtunk áll, hanem az Úr kegyelmén. A lelkésznő szeret más gyülekezetekben szolgálni.

„Valahogy megérzi az ember, ahogy ott ülnek, hogy ők milyen lélekkel, milyen szívvel vannak itt. Így tudunk szavak nélkül csatlakozni egymáshoz. Ez egy csoda, amit ilyenkor szerintem minden lelkész megél, amikor kicsit távolabb megy a sajátjaitól egy másik nyájba, egy másik gyülekezetbe, de hogy mégis megvan az a közös szál, ami valahogy így szavak nélkül is létezik és élő” - fogalmazott P. Nagy Krisztina, a Fancsal-Hernádvécsi Evangélikus Egyházközség lelkésze.

A kapcsolattartás mindannyiuknak nagyon fontos. Május 25-én, Miskolcon az Északi Evangélikus Egyházkerületnek missziói napja lesz. Ott is számos lelkész fog szolgálni. Az alkalomra várnak minden érdeklődőt.